|
|
 |
| |
Strona główna | FAQ | Szukaj
| Użytkownicy |
Grupy
| Rejestracja
| Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
| Zaloguj
| Autor |
Wiadomość |
maciejas
Świeży Headcrab
|
Hej.
Uczę się bawić wiremodem oglądając tutoriale orba (http://www.wiremod.com/forum/wiremod-tutorials/350-orb-s-wiremod-tutorials.html), jednak przy czwartym "odcinku" powstał pewien problem. Kiedy do zamrożonych drzwi przyczepiam hydraulics (wire) - wszystko jest spoko. Montuję sobie całą elektronikę itd. i dochodzi do próby generalnej. Odmrażam drzwi i co? I wszystkie hydraulics po chamsku ciągną drzwi do "ścian" mapy. Na filmie czegoś takiego nie było, drzwi się ładnie, gładko otwierały, nie uciekały do końca mapy. To samo się dzieje z innymi propami, gołymi, bez niczego - samo hydraulics. Długość hydraulics się nie zmienia, a konstrukcja polega na tym, że właśnie tą długością manipulujemy.
Proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
|
   |
 |
(-=GrejnoM=-)
Młody Headcrab
Steam ID: GrejmoN_PL
|
Sprawdź czy zaznaczyłeś "fixed" w hydraulice. To sprawia, że drzwi poruszają się jak na sliderze. |
_________________ lolwut =3
Polecam odbyty mixona, najwyższa jakość i szybka wysyłka. =3 Ino troche brzydkie są. 3=
 |
|
  |
 |
maciejas
Świeży Headcrab
|
Zaznaczenie "Fixed" przy hydraulic nic nie dało. Drzwi nadal są ściągane do krawędzi mapy, a długość hydraulic w ogóle się nie zmienia. |
|
|
   |
 |
Dumb4ss
Stary Headcrab

Xfire: fokker1337
|
Bug z hydrauliką, bardzo wnerwiający i trudno się go pozbyć. Pobaw się zmienianiem wagi propa, najlepiej na większą. |
|
  |
 |
Ozi
Headcrab wyjadacz

|
Obejrzałem na szybkiego ten filmik i w jednym miejscu, autor filmiku mówi by zostawić odznaczony fixed, chyba w 3 minucie. |
 |
maciejas
Świeży Headcrab
|
| Dumb4ss napisał: |
| Bug z hydrauliką, bardzo wnerwiający i trudno się go pozbyć. Pobaw się zmienianiem wagi propa, najlepiej na większą. |
Ok, popróbuję.
EDIT:
Niestety zmiana wagi nie pomogła. Czy to waga 1, czy 100, czy 50k - hydraulika i tak wariuje.
| Ozi napisał: |
| Obejrzałem na szybkiego ten filmik i w jednym miejscu, autor filmiku mówi by zostawić odznaczony fixed, chyba w 3 minucie. |
Od początku używałem hydrauliki z odznaczonym "fixed". |
|
|
   |
 |
|
|
Forum działa na skrypcie phpBB
© 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
|
|
|
 |
|
 |
|