Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

Biohazard Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 3

Steam ID: dabupl
Xfire: dabu197393
PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 22:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W spoilerze posty z 2007, które mają nie wiele wspólnego z modem w obecnym stanie. Nie polecam tego czytać.
Spoiler:

7 maja 2007:

Od dłuższego czasu pracuję nad modem. Zwie się Biohazard (nie mylić z Resident Evil, bo ten mod nie ma nic z tą grą wspólnego). Fabuły póki co nie zdradzę (jeszcze nie gotowa w 100%), ale już mogę podzielić się screenshotami. Oceniajcie Uśmiechnięty!

Dodam jeszcze, że screenshoty są od najstarszych do najnowszych.

Image Image
Image Image
Image

Zombiaki

Pierwszy post na tym forum Jest cool.

22 grudnia 2007:

Ponieważ nie chcę, aby mój mod stał się kolejnym z serii "dobry pomysł, data premiery - nigdy", wrzucam kolejne screeny i informacje do tego tematu.

Przede wszystkim pozbyłem się rzeczy które przeszkadzały na początku. Nie będzie modeli i tekstur ściągniętych z fpsbanana/filefront/garrysmod.org. Niema też "zakrwawionych G-Manów" jak to ujął prabab (tak naprawdę były "dla bajeru" Oczko), z SASem z CSSa z HL2 też sobie dałem spokój. Wyszedł więc map-pack z własną fabułą. Aha, mod działa na silniku EP2 więc posiada wszystkie najnowsze efekty Source'a (HDR, phong shaders, rim lighting, dynamiczne cienie, itp.). Dodam jeszcze, że planowane jest 8 chapterów, ale niech liczba nie zwiedzie Oczko, bo chaptery będą krótsze niż te z HL2. Czas rozgrywki będzie na pewno krótszy niż Episode One (co oczywiście nie oznacza 20 minut Język).

W poniższej galerii wszystko jest w miarę aktualne, tylko menu jest tymczasowe. Nowe menu i screeny pstryknięte na wersji Source'a z EP2 myślę, że będą już po świętach Uśmiechnięty.

Image Image
Image Image

28 grudnia 2007:

Jak obiecałem, kolejne screeny (tylko menu niestety jeszcze nie zrobiłem, dam kiedy indziej Język). Niewiele, ale w parę dni nic więcej zrobić się nie da Oczko.

Image Image
Image Image

Mapkę na ostatnim screenie dopiero zacząłem, dlatego jakość pozostawia wiele do życzenia. Oczywiście w wersji finalnej zmieni się nie do poznania Język.

12 kwietnia 2010:

Pamiętacie mnie jeszcze? loloololo

Tak, drzemałem sobie smacznie 3 lata, a teraz postanowiłem zrobić mały come back, zasypując was przy tym paroma screenami. Kolejny update planuję w 2013, a zapisy do bety tak jakoś w 2017. Miłego gapienia się. Generalnie im niżej tym screeny starsze.

Uprzedzam kilka przyczepek:
- 2 screen jest pustawy, wiem, to wczesna wersja.
- 3 screenowi brakuje jakichś skrzynek, beczek, innego śmiecia.
- Góra w środku C17 na 5 screenie, wtf?
- 6 screen przedstawia dziurę, którą skubałem z godzinę. Nic mnie to nie obchodzi, że to TYLKO dziura i nie rozumiecie jej sensu istnienia.
- Budynek po prawej na 7 screenie jest monotonny.
- Pomieszczenie na 8 screenie jest bardzo proste.
- Dziura na 10 screenie jest nierealistyczna.
- Budynki na 11 screenie są kwadratowe, nudne, przyprawiają o zakłopotanie, depresję i zdołowanie.
- Na 12 zaszalałem z Fotoszopem.
- Prawie-jak-No-Mercy na 14.

Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image

Darujta sobie jojczenie, że przerwa była... dość długa. Mam swoje powody, a poza tym zapomnijcie o wszystkim co pisałem 3 lata temu - to już nie ten mod, tylko nazwa została Oczko.

Ostatnio zmieniony przez Dabu dnia Sob Lis 12, 2011 21:36, w całości zmieniany 7 razy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
prabab
Rainbow Headcrab

PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 22:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wygląda całkiem seksownie, nie powiem. Tylko czemu na ostatnim screenie gracz jest atakowany przez armię zakrwawionych g-manów? Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dabu
Fast headcrab

PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 22:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Hehe. To nie G-Man Język. Będzie więcej odmian zombiaków.

Wspomnę jeszcze o efektach XD. Biohazard będzie miał HDR, Phong Shaders, a tam gdzie się da - tekstury w rozdzielczości 1024x1024 lub 2048x2048 (hl2 miał tekstury w 512x512) XD!

Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 2

Steam ID: marco562
Xfire: Lubię pieczoną brodę, dziękuję Panowia!
PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 22:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak na 14 lat to... Nieźle Oczko

Podoba mi się.

Rainbow Headcrab

PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 22:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu197393 napisał:
tekstury w rozdzielczości 1024x1024 lub 2048x2048 (hl2 miał tekstury w 512x512) XD!

Nie wiem, czy się z tego powodu cieszyć... Wymagania wzrosną niemiłosiernie :/...

Tak czy siak, wolę poczekać na efekt końcowy. Takie badźganie się ze screenami jest jak głaskanie się piórkiem po migdałkach...
Dabu
Fast headcrab

PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 22:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

prb napisał:
Wymagania wzrosną niemiłosiernie :/...

Oczywiście z tymi nowymi teksturami bez przesady...

prb napisał:
Tak czy siak, wolę poczekać na efekt końcowy. Takie badźganie się ze screenami jest jak głaskanie się piórkiem po migdałkach...

Ale zawsze na screena można spojrzeć kątem oka Oczko.

Bad Company 2 Headcrab

Steam ID: marco562
Xfire: Lubię pieczoną brodę, dziękuję Panowia!
PostWysłany: Wto Maj 08, 2007 00:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

a na tym pierwszym screenie to polowa mostu wyparowala, taa ?

Dojrzały Headcrab

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 12:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mod tworzysz samemu? Jeśli tak to powodzenia! Uśmiechnięty Fabuła ma coś wspólnego z HL2?
Dabu
Fast headcrab

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 12:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Camilus VI napisał:
Mod tworzysz samemu? Jeśli tak to powodzenia! Uśmiechnięty

Wiem, że to kiepski pomysł no ale grunt to optymizm Język.

Camilus VI napisał:
Fabuła ma coś wspólnego z HL2?

Bardzo wiele. Cytadela i Kombinat będzie ale nie będzie się walczyło z Kombinatem. Jeśli miałbym streścić fabułę Biohzardu w jednym zdaniu to można powiedzieć, że będzie to HL2: Episode One kierując postacią zwykłego rebelianta w pustym (od ludzi ale zombiaki jak najbardziej na miejscu Uśmiechnięty) C17. Oczywiście będzie także masa pomniejszych wątków (np. skąd się wzięły te zombiaki w C17) ale jeszcze mogą się zmienić więc wstrzymam się z pisaniem o tym.

Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 14:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu197393 napisał:

Camilus VI napisał:
Fabuła ma coś wspólnego z HL2?

Bardzo wiele. Cytadela i Kombinat będzie ale nie będzie się walczyło z Kombinatem. Jeśli miałbym streścić fabułę Biohzardu w jednym zdaniu to można powiedzieć, że będzie to HL2: Episode One kierując postacią zwykłego rebelianta w pustym (od ludzi ale zombiaki jak najbardziej na miejscu Uśmiechnięty) C17. Oczywiście będzie także masa pomniejszych wątków (np. skąd się wzięły te zombiaki w C17) ale jeszcze mogą się zmienić więc wstrzymam się z pisaniem o tym.

mhm... trochę ci nie idzie trzymanie się fabuły o_O. Jeżeli jest to mod osadzony w świecie half-life to gdzie są headcraby? Chodzi mi o to, że te zombiaki nie mają ich na głowie. Chyba że próbujesz upchnąć zwykłe oldschoolowe zombie do świata half-life'a ale wtedy zginiesz z mojej ręki ^_^

zEB
Uber Metalowy Headcrab

Xfire: zebciu2
PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 18:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powiedzcie mi że ta broń na tym screenie to coś kompletnie nowego a nie tylko zmieniony model Uśmiechnięty

Fast headcrab

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 21:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mrocz napisał:
Jeżeli jest to mod osadzony w świecie half-life to gdzie są headcraby?

Raczej to ty zginiesz z mojej ręki Język jeśli myślisz, że o tym zapomniałem. Będą dwa rodzaje zombiaków... a tak w ogóle to poczekaj aż pograsz Oczko.

zEB napisał:
Powiedźcie mi [blalblablalbla]

Co masz na myśli? Czy to broń zrobiona tylko dla Biohazardu? Nieee, sciągam modele z FPSBanana.com/hl2.filefront.com -.-. Potem to uzwzględnie w creditsach...

Tsundere Headcrab

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 21:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi się podoba jak narazie, powodzenia w tworzeniu i radziłbym abyś trochę przemyślał fabułe by nie wyszło coś nielogicznego Język

Moja propozycja była by taka: Coś al'a Call of Duty czyli sterujemy rebeliantami na kilku frontach, no wiesz, pokazanie calej gry z zupełnie nowej perspektywy i np. mógłbyś wymyśleć jakieś nowe miejscówki (w C17 itd)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
prabab
Rainbow Headcrab

PostWysłany: Sob Maj 26, 2007 22:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu197393 napisał:
Co masz na myśli? Czy to broń zrobiona tylko dla Biohazardu? Nieee, sciągam modele z FPSBanana.com/hl2.filefront.com -.-. Potem to uzwzględnie w creditsach...

W takim razie przestaje się tym interesować, bo co to za mod, który jest poskładany z gotowych elementów? Puzzle układać potrafi nawet dziecko w przedszkolu.
Dabu
Fast headcrab

PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 10:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

prb napisał:
W takim razie przestaje się tym interesować, bo co to za mod, który jest poskładany z gotowych elementów? Puzzle układać potrafi nawet dziecko w przedszkolu.

Że niby cały mod jest poskładany? Jeśli bardzo to będzie wszystkim przeszkadzać, że są ładne modele broni to mogę je zamienić na te zwykłe z hl2...

Uber Metalowy Headcrab

Xfire: zebciu2
PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 11:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiesz, formalnie rzecz biorąc, brak nowych modeli broni zawsze jest dla mnie w modach bolesny. Ale nowe modele ściągnięte z gotowej strony są dla mnie zawsze jeszcze bardziej bolesne. Animacje broni mogą być niedostosowane do ich realnych zachowań (jak w modzie pod tytulem Afraid of Monsters, w którym animacja nijak się miała do rzeczywistego czasu reloadu). I w ogóle ^^

Rainbow Headcrab

PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 11:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu197393 napisał:
Że niby cały mod jest poskładany? Jeśli bardzo to będzie wszystkim przeszkadzać, że są ładne modele broni to mogę je zamienić na te zwykłe z hl2...

Mnie fascynuje to, że ściągasz gotowe, wykorzystane już - znając życie - w stu tysiącach innych modów modele, zamiast napisać np. do mnie, dorabiającego sobie jako grafik 3D.

Chyba, że chcesz być w 100% autonomiczny Język.
Dabu
Fast headcrab

PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 11:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A skąd miałem wiedzieć, że jesteś grafikiem 3D Język?

W sumie macie rację, że to bez sensu takie kopiowanie :/.

Rainbow Headcrab

PostWysłany: Nie Maj 27, 2007 11:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu197393 napisał:
A skąd miałem wiedzieć, że jesteś grafikiem 3D Język?

Nie wiem. Można było np. zapytać "poszukuje ludzi, którzy mogliby robić to/tamto/sramto"...

Od razu zaznaczam: Kontakt tylko przez MSN lub ICQ.
GUNNER2006
Młody Headcrab

Xfire: gunn3r2006
PostWysłany: Pon Cze 11, 2007 20:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dabu nie wspominasz o współtwórcach ? A fe Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat