W spoilerze posty z 2007, które mają nie wiele wspólnego z modem w obecnym stanie. Nie polecam tego czytać.
Spoiler:
7 maja 2007:
Od dłuższego czasu pracuję nad modem. Zwie się Biohazard (nie mylić z Resident Evil, bo ten mod nie ma nic z tą grą wspólnego). Fabuły póki co nie zdradzę (jeszcze nie gotowa w 100%), ale już mogę podzielić się screenshotami. Oceniajcie !
Dodam jeszcze, że screenshoty są od najstarszych do najnowszych.
Ponieważ nie chcę, aby mój mod stał się kolejnym z serii "dobry pomysł, data premiery - nigdy", wrzucam kolejne screeny i informacje do tego tematu.
Przede wszystkim pozbyłem się rzeczy które przeszkadzały na początku. Nie będzie modeli i tekstur ściągniętych z fpsbanana/filefront/garrysmod.org. Niema też "zakrwawionych G-Manów" jak to ujął prabab (tak naprawdę były "dla bajeru" ), z SASem z CSSa z HL2 też sobie dałem spokój. Wyszedł więc map-pack z własną fabułą. Aha, mod działa na silniku EP2 więc posiada wszystkie najnowsze efekty Source'a (HDR, phong shaders, rim lighting, dynamiczne cienie, itp.). Dodam jeszcze, że planowane jest 8 chapterów, ale niech liczba nie zwiedzie , bo chaptery będą krótsze niż te z HL2. Czas rozgrywki będzie na pewno krótszy niż Episode One (co oczywiście nie oznacza 20 minut ).
W poniższej galerii wszystko jest w miarę aktualne, tylko menu jest tymczasowe. Nowe menu i screeny pstryknięte na wersji Source'a z EP2 myślę, że będą już po świętach .
28 grudnia 2007:
Jak obiecałem, kolejne screeny (tylko menu niestety jeszcze nie zrobiłem, dam kiedy indziej ). Niewiele, ale w parę dni nic więcej zrobić się nie da .
Mapkę na ostatnim screenie dopiero zacząłem, dlatego jakość pozostawia wiele do życzenia. Oczywiście w wersji finalnej zmieni się nie do poznania .
12 kwietnia 2010:
Pamiętacie mnie jeszcze? loloololo
Tak, drzemałem sobie smacznie 3 lata, a teraz postanowiłem zrobić mały come back, zasypując was przy tym paroma screenami. Kolejny update planuję w 2013, a zapisy do bety tak jakoś w 2017. Miłego gapienia się. Generalnie im niżej tym screeny starsze.
Uprzedzam kilka przyczepek:
- 2 screen jest pustawy, wiem, to wczesna wersja.
- 3 screenowi brakuje jakichś skrzynek, beczek, innego śmiecia.
- Góra w środku C17 na 5 screenie, wtf?
- 6 screen przedstawia dziurę, którą skubałem z godzinę. Nic mnie to nie obchodzi, że to TYLKO dziura i nie rozumiecie jej sensu istnienia.
- Budynek po prawej na 7 screenie jest monotonny.
- Pomieszczenie na 8 screenie jest bardzo proste.
- Dziura na 10 screenie jest nierealistyczna.
- Budynki na 11 screenie są kwadratowe, nudne, przyprawiają o zakłopotanie, depresję i zdołowanie.
- Na 12 zaszalałem z Fotoszopem.
- Prawie-jak-No-Mercy na 14.
Darujta sobie jojczenie, że przerwa była... dość długa. Mam swoje powody, a poza tym zapomnijcie o wszystkim co pisałem 3 lata temu - to już nie ten mod, tylko nazwa została .
Ostatnio zmieniony przez Dabu dnia Sob Lis 12, 2011 21:36, w całości zmieniany 7 razy
prabab Rainbow Headcrab
Wygląda całkiem seksownie, nie powiem. Tylko czemu na ostatnim screenie gracz jest atakowany przez armię zakrwawionych g-manów?
Hehe. To nie G-Man . Będzie więcej odmian zombiaków.
Wspomnę jeszcze o efektach XD. Biohazard będzie miał HDR, Phong Shaders, a tam gdzie się da - tekstury w rozdzielczości 1024x1024 lub 2048x2048 (hl2 miał tekstury w 512x512) XD!
Wiem, że to kiepski pomysł no ale grunt to optymizm .
Camilus VI napisał:
Fabuła ma coś wspólnego z HL2?
Bardzo wiele. Cytadela i Kombinat będzie ale nie będzie się walczyło z Kombinatem. Jeśli miałbym streścić fabułę Biohzardu w jednym zdaniu to można powiedzieć, że będzie to HL2: Episode One kierując postacią zwykłego rebelianta w pustym (od ludzi ale zombiaki jak najbardziej na miejscu ) C17. Oczywiście będzie także masa pomniejszych wątków (np. skąd się wzięły te zombiaki w C17) ale jeszcze mogą się zmienić więc wstrzymam się z pisaniem o tym.
Bardzo wiele. Cytadela i Kombinat będzie ale nie będzie się walczyło z Kombinatem. Jeśli miałbym streścić fabułę Biohzardu w jednym zdaniu to można powiedzieć, że będzie to HL2: Episode One kierując postacią zwykłego rebelianta w pustym (od ludzi ale zombiaki jak najbardziej na miejscu ) C17. Oczywiście będzie także masa pomniejszych wątków (np. skąd się wzięły te zombiaki w C17) ale jeszcze mogą się zmienić więc wstrzymam się z pisaniem o tym.
mhm... trochę ci nie idzie trzymanie się fabuły o_O. Jeżeli jest to mod osadzony w świecie half-life to gdzie są headcraby? Chodzi mi o to, że te zombiaki nie mają ich na głowie. Chyba że próbujesz upchnąć zwykłe oldschoolowe zombie do świata half-life'a ale wtedy zginiesz z mojej ręki ^_^
Jeżeli jest to mod osadzony w świecie half-life to gdzie są headcraby?
Raczej to ty zginiesz z mojej ręki jeśli myślisz, że o tym zapomniałem. Będą dwa rodzaje zombiaków... a tak w ogóle to poczekaj aż pograsz .
zEB napisał:
Powiedźcie mi [blalblablalbla]
Co masz na myśli? Czy to broń zrobiona tylko dla Biohazardu? Nieee, sciągam modele z FPSBanana.com/hl2.filefront.com -.-. Potem to uzwzględnie w creditsach...
Mi się podoba jak narazie, powodzenia w tworzeniu i radziłbym abyś trochę przemyślał fabułe by nie wyszło coś nielogicznego
Moja propozycja była by taka: Coś al'a Call of Duty czyli sterujemy rebeliantami na kilku frontach, no wiesz, pokazanie calej gry z zupełnie nowej perspektywy i np. mógłbyś wymyśleć jakieś nowe miejscówki (w C17 itd)
prabab Rainbow Headcrab
Dabu197393 napisał:
Co masz na myśli? Czy to broń zrobiona tylko dla Biohazardu? Nieee, sciągam modele z FPSBanana.com/hl2.filefront.com -.-. Potem to uzwzględnie w creditsach...
W takim razie przestaje się tym interesować, bo co to za mod, który jest poskładany z gotowych elementów? Puzzle układać potrafi nawet dziecko w przedszkolu.
W takim razie przestaje się tym interesować, bo co to za mod, który jest poskładany z gotowych elementów? Puzzle układać potrafi nawet dziecko w przedszkolu.
Że niby cały mod jest poskładany? Jeśli bardzo to będzie wszystkim przeszkadzać, że są ładne modele broni to mogę je zamienić na te zwykłe z hl2...
Wiesz, formalnie rzecz biorąc, brak nowych modeli broni zawsze jest dla mnie w modach bolesny. Ale nowe modele ściągnięte z gotowej strony są dla mnie zawsze jeszcze bardziej bolesne. Animacje broni mogą być niedostosowane do ich realnych zachowań (jak w modzie pod tytulem Afraid of Monsters, w którym animacja nijak się miała do rzeczywistego czasu reloadu). I w ogóle ^^
Że niby cały mod jest poskładany? Jeśli bardzo to będzie wszystkim przeszkadzać, że są ładne modele broni to mogę je zamienić na te zwykłe z hl2...
Mnie fascynuje to, że ściągasz gotowe, wykorzystane już - znając życie - w stu tysiącach innych modów modele, zamiast napisać np. do mnie, dorabiającego sobie jako grafik 3D.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach