Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytanko dotyczące celownika w HL 1 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
sloniasek
Świeży Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2010




PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 11:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam mam pytanie
Jak włączyć celownik w Half Life 1?? Bo kiedyś go miałem a teraz już nie Język
Z góry dzięki
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 12:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oryginał?
Spróbuj "crosshair 1", "cl_crosshair 1" czy jakie tam masz komendy z "crosshair".

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Archi
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 29 Gru 2009
Skąd: Venice, CA



PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 13:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem czy dobrze mówię, ale spróbuj zmienić poziom trudności...

_________________
Julien-K Poland
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 22:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Leciutko zboczę z tematu, ale tylko leciutko, bo mi się nie chce zakładać nowego dla takiej pierdółki, a częściowo się przecież wiąże.
A mianowicie - dlaczego po wgraniu mapy przez konsolę zarówno w klasycznym HL jak i HL:S nie mam ani huda, ani celownika, ani broni ani niczego i jak to naprawić? Oczywiście znam komendy na hud i bronie, ale jednak chciałabym, żeby były od razu normalnie po wgraniu mapy...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Nie Maj 02, 2010 23:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luise napisał:
Leciutko zboczę z tematu, ale tylko leciutko, bo mi się nie chce zakładać nowego dla takiej pierdółki, a częściowo się przecież wiąże.
A mianowicie - dlaczego po wgraniu mapy przez konsolę zarówno w klasycznym HL jak i HL:S nie mam ani huda, ani celownika, ani broni ani niczego i jak to naprawić? Oczywiście znam komendy na hud i bronie, ale jednak chciałabym, żeby były od razu normalnie po wgraniu mapy...


To zależy jak wgrywasz mapę. Jeśli przez Load Game wczytujesz mapę z save'a, to powinno być wszystko ok. Jeśli wpisujesz w konsoli "map nazwa_mapy", to wtedy właśnie jest lipa i Gordon nie ma HEV, co za tym idzie nie ma celownika, HUD'a, z broniami to różnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Gucio
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Wrocław / Węgorzyno



PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 00:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luise napisał:
Leciutko zboczę z tematu, ale tylko leciutko, bo mi się nie chce zakładać nowego dla takiej pierdółki, a częściowo się przecież wiąże.
A mianowicie - dlaczego po wgraniu mapy: http://gps.wroclaw.pl/mapy.html przez konsolę zarówno w klasycznym HL jak i HL:S nie mam ani huda, ani celownika, ani broni ani niczego i jak to naprawić? Oczywiście znam komendy na hud i bronie, ale jednak chciałabym, żeby były od razu normalnie po wgraniu mapy...


Nie da się bez komend, bo
to jest normalne zjawisko (L4Dx to wyjątki)
w każdej mapie (przynajmniej HL2) przy okazji ładowania konkretnej mapy masz byty (entities), które wraz ze spawnem (zdarzenie OnMapSpawn w konkretnym bycie w Hammerze) dają ci konkretne rzeczy typu HUD i tam kilka broni zależne od widzimisie mappera i Gabe'a

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 11:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie do końca to jest tak. Jeśli następuje przechodzenie z jednej mapy do drugiej to otrzymujesz na początku to co miałeś na końcu poprzedniej mapy oraz przenoszone są odpowiednie wartości jak widoczność HUDa. Jeśli włączasz mapę przez konsolę to nie dostajesz nic bo nie ma z czego przenosić. Inaczej jest gdy ładujesz rozdział gry przez menu. Wtedy to aktywuje się byt który daje Ci te, jak to nazwałeś, widzimisie.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 19:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czyli nie da się z tym nic zrobić? No trudno, przeżyję. A jest chociaż jakaś komenda, dzięki której pojawią się bronie ale tylko te z danego rozdziału? Bo po wpisaniu "impulse 101" jak wiadomo pojawiają się od razu wszystkie dostępne w grze...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 19:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

give item_suit
give weapon_x

Pod x należy wstawić odpowiednią nazwę broni, w googlu powinny być
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)