Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Jak łatwo przyspieszyć internet Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 11:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja nie mam takich problemów, jednak przypadkowo natknąłem się na taki temat na innym forum, dużo osób chwali sobie ten sposób.
A więc do rzeczy:

Szybszy Internet a pakiety QoS
Z pewnością nie wszyscy wiedzą, że Windows XP, chyba najbardziej ukierunkowany na współpracę z Internetem, domyślnie ... ogranicza dostępną przepustowość połączenia do zaledwie 20% za sprawą tzw. pakietów QoS (Quality of Service).
Dzieje się tak dlatego, że niektóre specjalnie napisane programy korzystają z części przepustowości łącza, zarezerwowanej właśnie dla nich. Ponieważ jednak większość aplikacji nie spełnia wymagań QoS, przepustowość z jakiej moglibyśmy korzystać po prostu się marnuje. Można to jednak zmienić.
W tym celu z menu Start wybieramy Uruchom i wpisujemy polecenie gpedit.msc. Uruchamiamy w ten sposób narzędzie Zasady grupy. W gałęzi Konfiguracja komputera rozwijamy Szablony administracyjne - Sieć - Harmonogram pakietów QoS.
W prawej części okna zaznaczamy opcję Ogranicz rezerwowalną przepustowość i z jego menu podręcznego wybieramy polecenie Właściwości. Teraz zaznaczamy pole Włączone i określamy limit przepustowości - proponuję 0%. Zatwierdzamy zmiany przyciskiem OK i restartujemy komputer.

Źródło:
http://forum.softmania.pl

Na stronie pomocy microsoftu jest to też gdzieś.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
kAPITAN_rOWEN
Świeży Headcrab



Dołączył: 01 Lis 2007
Skąd: Warszawa - Ochota Filtry

Steam ID: kAPITAN_rOWEN

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 11:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobrze się sprawdza program cFosSpeed: http://www.cfos.de/speed/cfosspeed_pl.htm

Mam, używam, widzę różnice i polecam. Uśmiechnięty

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 11:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie chcę pisać nowego tematu, a mój problem nawet tu pasuje:
Otóż, od 1 listopada miałem mieć w Multimedii 1mb/s. Od około 16:00 tego dnia zaczął się ostry syf. W internecie nie dało się grać: mimo dobrego pingu co jakiś czas miałem lagi przez co parę razy przechodziłem to samo miejsce, etc. Nadal mam 512, a teraz jak zrobiłem speedtest to wyszło, że mam ... 256 dw. i tyle samo up.. A umowa kurde na 2 lata Diabelski Gordon . Ktoś wie co może być tego przyczyną, czy ja coś robię źle, czy oni?

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 12:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego co mi się wydaje to jak ma się neta np. 1mb/s to nie ściąga się plików z szybkością 1mb/s tylko transfer jest dzielony na 8. Jak ja mam 128kb/s to mam zazwyczaj 16 transfer czyli by się zgadzało.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 12:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Eee.. wiem. Ale to że mam 32 razy mniejszy to chyba już nie jest do końca ok, nie?
Gówniana jest Multimedia, nikomu nie polecam.
Edit: Jezu Chryste, nie dogadam się z nikim. Miałem mieć 2 razy szybsze, mam 2 razy gorsze.

_________________
🦀🦀🦀

Ostatnio zmieniony przez Mixon dnia Sob Lis 03, 2007 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 12:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

lol - poczytajcie o roznicy miezy kilobitem a kilobajtem, megabitem a megabajtem

1 megaBIT = 1/8 megaBAJTA = 128 kiloBAJTOW

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 12:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam zmultimedi 1mb/s i też nie jestem zadowolony, wieczorami i w godzinach porannych jest te 120kb/s ale w godzinach przedpołudniowych i popołudniowych transfer spada nawet do 30... coś jest nie tak. W grach ping mam wporządku, w tej chwili na speedtescie mam cos takiego...
Image

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 14:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A od kiedy masz? I czy może pamiętasz, czy włączyli tego samego dnia co obiecali?

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 15:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ohohoho...Mam od października, ale wcześniej były niezłe jaja. Więc może powiem po kolei...
Wcześniej przez 2 lata mając 128 kb/s można dostać niezłej kur wicy
przy transferze 15 kb/s, więc w tym roku we wrześniu wziąłem 1mb/s, i tak zlecialo do października, powodów było kilka a to że oni zapomnieli a to ze adres był błędny(choć był prawidłowy).
Wkońcu mam, minął miesiąc ale widze że nic się nie poprawiło. Więc dotrzymywanie terminów nie jest mocną stroną multimedi, grunt że październik miałem darmowy..

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 16:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to widzę, że nie tylko dla mnie multimedia jest wredna Język. Nie ma co, za 2 lata przesiadam się na neostradę Bardzo szczęśliwy
╔╗╔═╦╗
║╚╣║║╚╗
╚═╩═╩═╝

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Lesiu
Stary Headcrab



Dołączył: 06 Maj 2007
Skąd: Nova Prospekt

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 19:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ej mi to polecenie do uruchomienia nie działa Gordon w szoku

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 20:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To chyba nie działa w wersji xp home.
Mi działa na prof.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 20:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi także nie działa.

Win. XP Prof. Service Pack 2 jeśli ma to jakieś znaczenie.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 20:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trochę pomogło bo wcześniej w BG2 12 ludzi i [cenzura] laaaag. A teraz dopiero przy 16 lol.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Lesiu
Stary Headcrab



Dołączył: 06 Maj 2007
Skąd: Nova Prospekt

Steam ID: lesiulodz
Xfire: lesiulodz
PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 21:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam media center

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 21:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AwM, dzięki, trochę pomogło ale mimo to wieczorami i tak jest wolno, ale i tak ciut szybciej. Ostatnio strasznie wolno mi net chodzi wieczorami.

_________________
Image
Co ja tutaj robię?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 21:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może wpisujecie z kropką na końcu?
Ta ostatnia kropka oznacza koniec zdania.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Sob Lis 03, 2007 21:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Image
Jest naprawdę szybciej!

_________________
Image
Co ja tutaj robię?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)