Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 22:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tu jest obszerny artykuł.

Ptasie pióra spełniają ważną rolę w utrzymaniu odpowiedniej ciepłoty ciała. Kiedy jest zimno, ptaki stroszą pióra tak, że ich końce się stykają, tworząc izolacyjną warstwę powietrza zapobiegającą wychłodzeniu ciała. Kiedy ptakom jest za gorąco, podnoszą pióra tak, aby ich końce się nie stykały, co umożliwia swobodną wymianę ciepła z otoczeniem i zapobiega przegrzaniu.


Jak w MS Power Point 2007/2008 zrobić baaaardzo wolny efekt? Chciałem zrobić efekt "Credits" i żeby był wolniejszy niż Very Slow.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 17:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Firefox pod Ubuntu zniszczył mi układ strony gram.pl, tzn nic nie jest na swoim miejscu :F Czyściłem wszystko, ciasteczka, babeczki i inne zapiekanki i nie pomogło, da się jakoś zresetować to coś? CTRL+F5 też nie pomaga... A pod windowsem stronka śmiga.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 17:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gecko, nie pamiętam dobrze w PowerPoincie 2007, ale miejmy nadzieje że w 2010 tak samo jest. Jeżeli masz to okienko Bardzo wolno, to zamień cyferkę 5 na inną np. 20, 30 etc. Jeżeli nie będzie działać to pisz znowu, pójdę do kumpla i się spytam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 19:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy to wielka różnica w netbooku czy matryca jest matowa czy błyszcząca? Bo słyszałam, że przy takich małych rozdzielczościach matryce matowe ssą...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 19:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luise napisał:
Czy to wielka różnica w netbooku czy matryca jest matowa czy błyszcząca? Bo słyszałam, że przy takich małych rozdzielczościach matryce matowe ssą...

Ja słyszałem (no dobra, wiem), że przy błyszczących obraz wygląda zdecydowanie lepiej, ale też się światło od tego odbija i możesz zapomnieć o korzystaniu z netbooka na zewnątrz przy błyszczącej matrycy.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
BioOrc
DOOM Headcrab



Dołączył: 14 Maj 2007
Skąd: Napewno z daleka od ciebie

Steam ID: BioOrc
Xfire: bioorc
PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 19:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Osobiście z wyżej opisanej przyczyny polecam matową.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Wto Lis 23, 2010 19:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Max napisał:
Gecko, nie pamiętam dobrze w PowerPoincie 2007, ale miejmy nadzieje że w 2010 tak samo jest. Jeżeli masz to okienko Bardzo wolno, to zamień cyferkę 5 na inną np. 20, 30 etc. Jeżeli nie będzie działać to pisz znowu, pójdę do kumpla i się spytam.


Wygląda to tak
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Sro Lis 24, 2010 12:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cóż to jest za PowerPoint? :O Poszukaj chronometraża, i tam poszukaj bo szczerze mówiąc to nie mogę ci pomoc.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Czw Lis 25, 2010 20:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kupiłem tego PS2 co wspomniałem wcześniej. Dobra rzecz jeśli się jedzie samochodem gdzieś daleko.
Przemyślałem bardzo poważnie pewną sprawę i postanowiłem, że kupie sobie PS3. Mam na to pewną strategię, a mianowicie chcę sprzedać mojego Xboxa 360 i PSP. Dozbieram resztę kaski i będę miał konsolkę.
Problem tkwi tylko w grach. Nie wiem czy je sprzedać czy zamienić. Mam kilka tytułów, które chciałbym mieć też na PS3.
Co robić, co robić ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Firm
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 11 Maj 2009


Steam ID: 18Firm18

PostWysłany: Czw Lis 25, 2010 20:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kalin napisał:
Kupiłem tego PS2 co wspomniałem wcześniej. Dobra rzecz jeśli się jedzie samochodem gdzieś daleko.
Przemyślałem bardzo poważnie pewną sprawę i postanowiłem, że kupie sobie PS3. Mam na to pewną strategię, a mianowicie chcę sprzedać mojego Xboxa 360 i PSP. Dozbieram resztę kaski i będę miał konsolkę.
Problem tkwi tylko w grach. Nie wiem czy je sprzedać czy zamienić. Mam kilka tytułów, które chciałbym mieć też na PS3.
Co robić, co robić ?

Za używki dostaniesz 50% ceny no i co druga osoba wyrucha cię w tyłek przy próbie wymiany, więc tak naprawdę już lepiej za każdą dopłacić 30zł, lub zrobić jakiegos deala w stylu wymieniasz 5 gier naraz i zamiast ok 150zł dajesz mu 125zł, zgodzi się gość na jakiejś giełdzie bo tylko kasa się liczy, więc jak masz mase na wymianę - wymień.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 20:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niech mi ktoś powie, czy opłaca się brać PSP SLIM 3004 + Gran Turismo, 2 baterie, nówka sztuka, jeszcze z gwarancją za 500 zł?

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
adiJ
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 28 Gru 2007
Skąd: Wejherowo


Xfire: Szkoda RAMu
PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 22:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kto wybiera się na Barbórkę do Warszawy? Oczko

http://www.barborka.pl/

_________________
`Wśród baranów trzeba być wilkiem. R. Hess
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Sob Lis 27, 2010 18:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy w windzie xp, da się zrobić tak, by dźwięk był nadawany w mono i był jednoczesny w obu słuchawkach? Bo mam pewne cudo do posłuchania i cały dźwięk jest niestety tylko na lewym kanale. Nie interesuje mnie rozwiązanie polegające na edycji pliku audio!

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Sob Lis 27, 2010 22:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W wybieraniu głośności jest podziałka na kanał lewy i prawy, możesz tym się pobawić, a potem wrócić szybko do poprzednich ustawień.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
vatx
Stary Headcrab



Dołączył: 01 Gru 2007
Skąd: z Nikąd

Steam ID: vatx
Xfire: vatx
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 16:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam taki mały ogromny problem, otóż ostatnio padł mi net, i od teraz jedyne co mi działa to Opera i Skype, Aqq (i GG) nawet nie próbują się połączyć, a dziś nawet nie mogę się połączyć z Steamem, wie ktoś od czego to może być i co z tym zrobić? Na dodatek jak Steam się nawet włączy to pokazuje brak połączenia (Jednak gry mogę ściągać, jakimś cudem)

Oczekuję szybkiej odpowiedzi bo Steam mi jest potrzebny jeszcze dziś, bez Aqq mogę przeżyć ale bez steama już nie.

_________________
Image Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 17:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Vacik, szybki skan jakimś antywirem bo to na jakiegoś wirusa wygląda.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
vatx
Stary Headcrab



Dołączył: 01 Gru 2007
Skąd: z Nikąd

Steam ID: vatx
Xfire: vatx
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 17:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No akurat na to sam wpadłem... może jakieś jeszcze porady ktoś ma? D:

_________________
Image Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 17:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

-Ustawienia proxy
-Ustawienia routera
Sprawdż, czy nic się nie popieprzyło w tychże ustawieniach. Jak nic, to chyba będziesz skazany na formata ;d.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
vatx
Stary Headcrab



Dołączył: 01 Gru 2007
Skąd: z Nikąd

Steam ID: vatx
Xfire: vatx
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 17:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ustawienia w normie, formata na pewno nie zrobię, coś jeszcze?

Steam już działa, wypisałem się z Bety Steama i zadziałał, ale Aqq nadal się nie łączy.

_________________
Image Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 22:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam pewne pytanie, albowiem jak w Gimpie 2 (wersja 2.6 bodajże po Polsku) mogę wyciąć dany obiekt jak najrówniej? np. chce wyciąć Gabe'a N. który siedzi w McDonaldzie i wcina XXL Burgera, jak to zrobić (chodzi mi o wycięcie, nie o zjedzenie Burgera)? Jeżeli ktoś ma, to poproszę o link do tutoriala (Byle po Polsku, bo nie połapię się w opcjach, no chyba że to Video tutorial).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)