Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 22:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam pytanie dotyczące QuickBasic'a
Czy istnieje jakiś dobry tutorial (po polsku lub angielsku) do tego języka programowania? Szukam i znaleźć nie mogę.[/quote]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 23:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

QuickBasic wydaje mi się, że nie wiele różni od Basica więc wydaje mi się, że równie dobrze możesz uczyć się tego drugiego a i tak będzie się kompilować. A co to za archeolodzy każą Ci opanować tą skamieniałość?

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 16:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elektryk napisał:
QuickBasic wydaje mi się, że nie wiele różni od Basica więc wydaje mi się, że równie dobrze możesz uczyć się tego drugiego a i tak będzie się kompilować. A co to za archeolodzy każą Ci opanować tą skamieniałość?

Ciekawość i łatwośc pisania programów - po prostu lubie DOS'a i tyle.

A, i dziękuję za poradnik
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 16:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czym jest Akamai, skąd to się wzięło na moim kompie (lub z jakim programem się instaluje) i czy można to cholerstwo wywalić bez szkody dla systemu bo codzienne okienko "Some files could not be created..." wnerwia.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 17:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pewnie to jakiś trojan.
Przeskanuj czyms kompa i usuń podejrzane pliki - może pomoże.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 17:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

SloZbon napisał:
Pewnie to jakiś trojan.
Przeskanuj czyms kompa i usuń podejrzane pliki - może pomoże.

Wątpię by trojan czy jakikolwiek inny wirus instalował się w common files/akamai i miał spolszczone menu oraz uporządkowane pliki.
Szkrin.
Image
Wygląda na zwykłą aplikacje tylko skąd się to wzięło?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 17:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
SloZbon napisał:
Pewnie to jakiś trojan.
Przeskanuj czyms kompa i usuń podejrzane pliki - może pomoże.

Wątpię by trojan czy jakikolwiek inny wirus instalował się w common files/akamai i miał spolszczone menu oraz uporządkowane pliki.
Szkrin.
http://img406.imageshack.us/img406/6518/taktowyglada.png
Wygląda na zwykłą aplikacje tylko skąd się to wzięło?


Zwykła aplikacja firmowa (wtf?), która się (nie wiem jakim cudem) sama zainstalowała (pewnie razem z jakimś programem).

http://en.wikipedia.org/wiki/Akamai_Technologies

Pewnie aplikacja nalezy do tej firmy - innej pod tą nazwą nie ma.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 17:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zamknę w archiwum, skasuje folder i zobaczę co się stanie.
Dzięki za pomoc.
A, i jeszcze coś, łopatologiczny sposób na wrzucenie listy z myanimelist do podpisu bo nie ogarniam tego.
Kolejne pytanie.
BSoD podczas przeszukiwania procesów za pomocą Process Explorer to norma Zdziwiony?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 17:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Zamknę w archiwum, skasuje folder i zobaczę co się stanie.
Dzięki za pomoc.
A, i jeszcze coś, łopatologiczny sposób na wrzucenie listy z myanimelist do podpisu bo nie ogarniam tego.
Kolejne pytanie.
BSoD podczas przeszukiwania procesów za pomocą Process Explorer to norma Zdziwiony?

Chyba nie - tak mi się wydaje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 18:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No więc tak. Komp mi się sypie tzn. gaśnie obraz + wiatraki na full obrotach, żaden przycisk nie działa.
Oddałem do sklepu, który oddał (rzekomo) do serwisu. Po dwóch tygodniach PC wrócił z karteczką, że nie znaleziono problemów.
Ok, odpalam pc, 5 minut, pada.
Zaproponowano mi przy odbiorze pc abym zrobił formata i na nowo wgrał system. Zrobiłem tak i gówno to dało.

Podobno sprawdzali PC, ale nie mogli go uruchomić (WTF?), bo nie mam plomby z windowsem na obudowie (myślą, że pirat).

Co robić? Oddać sformatowanego jeszcze raz?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 18:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kalin napisał:
No więc tak. Komp mi się sypie tzn. gaśnie obraz + wiatraki na full obrotach, żaden przycisk nie działa.
Oddałem do sklepu, który oddał (rzekomo) do serwisu. Po dwóch tygodniach PC wrócił z karteczką, że nie znaleziono problemów.
Ok, odpalam pc, 5 minut, pada.
Zaproponowano mi przy odbiorze pc abym zrobił formata i na nowo wgrał system. Zrobiłem tak i gówno to dało.

Podobno sprawdzali PC, ale nie mogli go uruchomić (WTF?), bo nie mam plomby z windowsem na obudowie (myślą, że pirat).

Co robić? Oddać sformatowanego jeszcze raz?


Jak nie masz plomby M$ to ci na 65% nie przyjmą, bo nie mogą naprawic piratów. Jeżeli nie masz pirata, to daj kompa razem z oryginalnym Windowsem oraz opisz ludziom z servisu swój problem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 19:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam oryginalnego Windowsa 7 ale nie kupiłem go od nich i nie mam plomby z windą na obudowie. W sumie nie chce by mi znowu tak naprawili komputer.
A co z trialem windy? W sieci jest trial 90 dni Windowsa 7. Powinni go wtedy przyjąć chyba, nie ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 19:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ehm.

Brak plomby = pirat, jak ją masz to musisz nakleić. Licencja mówi wyraźnie że plomba musi być.

Co do sypania się, zrób formata i wtedy im oddaj. Bez systemu. To oni będą się męczyć Oczko

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 23:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiem, że pytanie z gatunku inteligentnych, ale co tam, zadam je...

W laptopach, jeśli korzysta się z normalnego zasilania, trzeba wyjmować baterię by nie uszkodzić sprzętu, czyż nie? Czy ta sama zasada obowiązuje netbooki (pewnie tak, ale muszę się upewnić)?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 17:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oczywiście.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 21:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Krótka piłka:

Jeśli kupuję klucz do EA Download Manager to będę go mógł wklepać do Steama?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 21:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wątpię... bardzo wątpię... ale pewien nie jestem. W końcu to dwie różne rzeczy.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Czw Gru 02, 2010 21:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sion napisał:
Krótka piłka:

Jeśli kupuję klucz do EA Download Manager to będę go mógł wklepać do Steama?
Nie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
vatx
Stary Headcrab



Dołączył: 01 Gru 2007
Skąd: z Nikąd

Steam ID: vatx
Xfire: vatx
PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 18:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ok mam kolejny problem, ostatnio pobrałem ponownie League of Legends, (EU, z oficjalnej strony) ale gdy uruchamiam downloader, wyskakuje błąd że nie może/nie mam połączenia z internetem, wie ktoś może co robić?

PS. Nawet nie mówić o Formacie

PS II. Screenshooter nie chce wysyłać skrinów na serwer, wie ktoś co z tym zrobić? :/

_________________
Image Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pią Gru 03, 2010 19:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tym trzeba zrobić format, albo zadzwonić do ISP.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)