Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
vatx
Stary Headcrab



Dołączył: 01 Gru 2007
Skąd: z Nikąd

Steam ID: vatx
Xfire: vatx
PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 16:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Stan się takowy pojawił tydzień temu, gdy w poniedziałek nie było netu, a jak internet wrócił, pyk i coś się popieprzyło. (W ten dzień nie robiłem nic z PC ponieważ mnie nawet nie było w domu, po prostu "samo się zrobiło... ot tak"

To jest Router, Pentagram Cerberus, nie sądzę by to była jego wina ponieważ skoro kabel jest w porządku, na innych maszynach net chodzi sprawnie...

I ja tak samo jak Debosy, format to u mnie opcja ostateczna, kiedy system przestaje funkcjonować... no... całkowicie :p

(Router miał płytkę ale nie jest ona potrzebna, i bez niego działało ale to dlatego że:
Cytat:
Sterownik pozwala na podłączenie tylko jednego urządzenia za pomocą gniazda usb w routerze. Do podłączenia większej liczby urządzeń nie jest konieczny sterownik ani kabel usb. Wystarczy karta sieciowa + kabel sieciowy.
)

_________________
Image Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 20:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Musicie mi wybaczyć, ale mam kolejne głupie pytanie, które mnie gnębi. Gordon widzi Alyx
Kiedy jest włączony mój komputer i równolegle włączę netbooka, to pokazuje on listę sieci bezprzewodowych, do których niby mogę się podłączyć, ale nie próbowałam jeszcze tego robić. Skąd one się biorą i dlaczego są aktywne tylko jak mój komputer (i router) też są włączone? Mogę się do nich podłączyć ot tak?
Wiem, że głupi problem, ale nie daje mi to spokoju, a jestem zupełnie zielona w tym temacie i fajnie by było, jakby mi ktoś tak łopatologicznie na to odpowiedział. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 21:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Huh, nie zrozumiałem pytania. Że lista sieci bezprzewodowych wyświetla ci się w netbooku, jak masz odpalonego pieca? To chyba niemożliwe. Wytłumacz mi łopatologicznie, o co ci chodzi, to ja ci łopatologicznie wyjaśnię, o co chodzi.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pią Gru 10, 2010 21:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:
Że lista sieci bezprzewodowych wyświetla ci się w netbooku, jak masz odpalonego pieca?

Tak właśnie było raz czy dwa, ale teraz sprawdziłam i już tak nie jest... No to mniejsza z tym.
Ale dalsza część pytania jest nadal aktualna - da się do którejś z tych sieci podłączyć ot tak? Wiem, że można to sprawdzić empirycznie, ale chciałam po prostu zapytać.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sob Gru 11, 2010 11:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zależy. Jeżeli są zabezpieczone hasłem, to je.żeli nie jesteś uber hakjerką (a wątpię) to nie za bardzo, jak nie są to wszystko zależy od mocy sygnałów. Trzeba liczyć na naiwność sąsiadów Uśmiechnięty

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Sob Gru 11, 2010 12:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ze swojej strony dodam że da się podłączyć do sieci zabezpieczonej kluczem WEP.

_________________
Discord dla fanów gier VALVE
https://discord.gg/D6GnCt4
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sob Gru 11, 2010 13:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luise napisał:
Musicie mi wybaczyć, ale mam kolejne głupie pytanie, które mnie gnębi. Gordon widzi Alyx
Kiedy jest włączony mój komputer i równolegle włączę netbooka, to pokazuje on listę sieci bezprzewodowych, do których niby mogę się podłączyć, ale nie próbowałam jeszcze tego robić. Skąd one się biorą i dlaczego są aktywne tylko jak mój komputer (i router) też są włączone? Mogę się do nich podłączyć ot tak?
Wiem, że głupi problem, ale nie daje mi to spokoju, a jestem zupełnie zielona w tym temacie i fajnie by było, jakby mi ktoś tak łopatologicznie na to odpowiedział. Język

Gdyby się pojawiały niezależnie od tego czy Twój ruter działa czy nie, to by znaczyło, że masz sporo sąsiadów z podobnym sprzętem i to ich sieci znajduje laptop. Uśmiechnięty Np u mnie na osiedlu znajduje trzy.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Pon Gru 13, 2010 22:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobra, pytanko natury technicznej.
Przesiadłem się z xp na 7, mam monitor panoramiczny, kartę nvidii i chciałbym, by w grach z rozdziałką 4:3 obraz był rozciągnięty na całość, tak jak to było w xp. W opcjach monitora mogę wybrać "rozszerz na całość" albo by pokazało mi te paski czarne na bokach. Niestety te opcje działały tylko na xp, siódemce to wisi i ustawia wg rozdzielczości. W opcjach karty nic nie znalazłem. Sprawa jest ważna, bo dużo nowych gier, niskie rozdziałki na których mogę grać ma tylko pod 4:3, a te czarne kreski na bokach denerwują. W google jedynie co znalazłem to jakaś zmiana opcji w sterownikach ati, co mi nie pomoże. A jak nie macie pojęcia co mógłbym zrobić, to może wiecie, gdzie mógłbym się o to pytać.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Zychu
Młody Headcrab



Dołączył: 03 Lut 2009


Steam ID: Garfik
Xfire: garfik
PostWysłany: Wto Gru 14, 2010 01:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zainstaluj starszą wersje sterowników do grafiki wtedy była ta opcja, w nowszych niestety z bliżej mi niejasnych przyczyn jej nie ma.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Alixo
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 15 Sty 2008
Skąd: DG

Steam ID: alixo123

PostWysłany: Wto Gru 14, 2010 15:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Szukam jakieś dobrej i w miare taniej mp3, poleci ktoś jakąś ? Oczko Najlepiej jakby ktoś zapodał link do allegro lub gdzie indziej, tak do 200 zł Uśmiechnięty

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Wto Gru 14, 2010 16:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zychu napisał:
Zainstaluj starszą wersje sterowników do grafiki wtedy była ta opcja, w nowszych niestety z bliżej mi niejasnych przyczyn jej nie ma.
Chodzi o to, że w starszych sterach nvidii była ta opcja, czy owe sterowniki pozwolą skalować obraz w opcjach monitora, jak to było na xp? Bo musieli ten... hmm... błąd niedawno wprowadzić, bo na xp te stery całkiem niedawno updateowałem.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Wto Gru 14, 2010 17:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Alixo napisał:
Szukam jakieś dobrej i w miare taniej mp3, poleci ktoś jakąś ? Oczko Najlepiej jakby ktoś zapodał link do allegro lub gdzie indziej, tak do 200 zł Uśmiechnięty


http://allegro.pl/odtwarzacz-mp3-vedia-a10-4gb-transmiter-na-prezent-i1365243768.html

Sam taką mam, świetna jakość dźwięku, możliwość rozszerzania pamięci - warto.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Bombel
Stary Headcrab



Dołączył: 16 Sty 2008
Skąd: z redakcji HeadFückta

Steam ID: bombelo

PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 19:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Okej forumowicze, mam kilka prostych pytań Uśmiechnięty
1. Zamierzam robić formata. Czy formatując dyski stracę postęp w steamowych achievementach? Jeśli nie, do czego jest plik playerstats.dmx?

2. Sytuacja ta sama co powyżej. Czy powinienem jakoś 'wyrejestrować' gry z DRMem? np. GTA IV?

3. j/w: czy mając Office'a na licencji trzystanowiskowej musze jakoś 'odzyskiwać instalację', czy po prostu się tym nie przejmować, bo instalator nie ma takich głębokich zabezpieczeń jak ten gówniany DRM?

@Elektryk
Dzięki Uśmiechnięty

_________________
Image

Ostatnio zmieniony przez Bombel dnia Czw Gru 16, 2010 00:44, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Sro Gru 15, 2010 23:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trzy razy nie. PlayerStats.dmx to ilość godzin przegranych w konkretne gry. Wyświetla się to pod tytułem każdej z nich w widoku szczegółowym. A o reszcie pomyśl w ten sposób, zę co było gdyby nagle wirus zjadł Ci system i nie byłbyś wstanie "odrejestrować" gry/programu przed formatem.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 18:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Elektryk napisał:
A o reszcie pomyśl w ten sposób, zę co było gdyby nagle wirus zjadł Ci system i nie byłbyś wstanie "odrejestrować" gry/programu przed formatem.

Miałem odrobinę inaczej - najpierw zrobiłem formata, potem myślałem o grze w Stalkera: Zew Prypeci. Dzięki kochanym zabezpieczeniom musiałem pisać maila do Cenegi, co by mi grę odblokowali. Jak jest jakiś unlocker - skorzystaj.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 18:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spaqin napisał:
(...) Dzięki kochanym zabezpieczeniom musiałem pisać maila do Cenegi, co by mi grę odblokowali. Jak jest jakiś unlocker - skorzystaj.

No to Ci heca, nie wiedziałem.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 20:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozumiem że kupienie Killing Floor w supermarkecie w jakiejś tam taniej serii umożliwia mi aktywowanie gry na Steamie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mr.Szogun
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 22 Gru 2008
Skąd: Łódź

Steam ID: sc.com/id/Szogunasty
Xfire: Hm?
PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 20:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
Rozumiem że kupienie Killing Floor w supermarkecie w jakiejś tam taniej serii umożliwia mi aktywowanie gry na Steamie?

Yes, sir.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Zychu
Młody Headcrab



Dołączył: 03 Lut 2009


Steam ID: Garfik
Xfire: garfik
PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 21:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ozi napisał:
Chodzi o to, że w starszych sterach nvidii była ta opcja, czy owe sterowniki pozwolą skalować obraz w opcjach monitora, jak to było na xp? Bo musieli ten... hmm... błąd niedawno wprowadzić, bo na xp te stery całkiem niedawno updateowałem.


O to ze była opcja wyboru czy skalować mają stery nvidi czy monitor tak jak w xp Uśmiechnięty więc myślę, że tego szukasz, a na xp było z tym trochę inaczej ale to nie temat od tego Uśmiechnięty A i rada popróbuj różne wersje sterów z tą opcją bo w niektórych potrafiła działać nie całkiem sprawnie Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Czw Gru 16, 2010 22:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
Rozumiem że kupienie Killing Floor w supermarkecie w jakiejś tam taniej serii umożliwia mi aktywowanie gry na Steamie?


Można wiedzieć, co to za market? ;P
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)