Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 antywirusy i ochrona komputera - temat ogólny Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
YaSiEk
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 10 Sty 2009
Skąd: Wrocław

Steam ID: yasiek89

PostWysłany: Wto Wrz 10, 2013 19:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja ostatnio korzystam z chińskiego, darmowego antywira o nazwie 360 Internet Security 2013. Co prawda jest tylko wersja angielska, ale za to 64 bitowa. Korzysta z 3 silników i póki co nie narzekam na niego.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu GaduTlen komunikator
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Wto Wrz 10, 2013 22:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja korzystam z niczego i jestem zadowolony. 2 lata, śmiga wszystko jak po formacie, jewne formata profilaktycznie i od nowa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Wto Wrz 10, 2013 22:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kalin napisał:
śmiga wszystko jak po formacie

Nie masz internetu? Język
Ja w sumie chyba mogę polecić program AVG TuneUp - potrafi znaleźć dziurę w całym.

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Sro Wrz 11, 2013 09:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam, po prostu nie wchodzę na stronki typu: "Śmieszne piłka nożna", albo jakieś reklamy "grow up your penis- 9inches!"
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Kwi 24, 2014 20:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ponieważ Avira z lekka przesadziła z ograniczeniami w bezpłatnej wersji swojego programu, to aktualnie używam Comodo Antivirus. Jak do tej pory poznajdował u mnie mnóstwo różnych malware.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pon Cze 09, 2014 03:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przez kilka ostatnich dni testowałam COMODO Internet Security. Spodobał mi się, tyle że ma jedną wadę, która na chwilę obecną go dyskwalifikuje na moim starym kompie - strasznie zamula. Do tego stopnia, że nie da się zagrać w żadną lepszą grę ani nawet obrabiać większych plików PS. Także wracam do Avasta, a Comodo zainstaluję ponownie jak kupię nowy sprzęt. Przewraca oczami
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Cze 09, 2014 14:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A czemu Ci zamula? U mnie zajmuje bardzo mało i pamięci i zasobów systemowych. Uśmiechnięty Może to kwestia konfiguracji? A przełączałaś go na tryb do grania?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Cze 10, 2014 11:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
A przełączałaś go na tryb do grania?

Tak, wtedy zamulał trochę mniej, ale ciągle zamulał. To jest moim zdaniem kwestia sprzętu - mój komputer ma siedem lat, a win 7 jest przeznaczony na trochę lepszy sprzęt i nie zawsze wszystko działa jak należy. Ewentualnie mogę jeszcze zainstalować Comodo na XP i zobaczyć czy na nim też będzie mulić (a nie powinien).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Cze 11, 2014 00:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie w ogóle nie muli. W tej chwili zajmuje 46 MB pamięci antywirus razem z firewallem i mechanizmem do kontrolowania niechcianych programów. Spróbuj może doinstalować sobie Killswitcha i sprawdzić ile niepotrzebnych rzeczy Ci się uruchamia wraz z systemem. No i warto jest ręcznie poustawiać prawa dostępu do netu zamiast zostawiać to programowi.

A jak zmienię na tryb do grania to Comodo zajmuje 23 M pamięci więc naprawdę niewiele. Uśmiechnięty

Mam gdzieś poradnik jak ustawić optymalnie Firewall - jak chcesz to Ci podeślę.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sro Cze 11, 2014 14:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Mam gdzieś poradnik jak ustawić optymalnie Firewall - jak chcesz to Ci podeślę.

A poproszę. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)