Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Kupiłem kartę graficzną... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Sro Sie 13, 2014 19:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam po dłuższej przerwie (delikatnie mówiąc...) Język

Na początek opowiem Wam historię o małym rycerzu, który chcąc usprawnić swój komputer, bo BF4 ciął mu na lowie w rozdzielczości 800x600 D: - postanowił kupić sobie kartę graficzną. I to nie byle jaką, bo MSI R9 270X 2GB. Jednak cena sklepowa ~800zł odstraszyła go - ile to by w końcu było fajek i wódki! Znalazł jednak alternatywę, czyli na allegro wyłapał używaną ww. kartę jeszcze przez kilka lat na gwarancji (dowodem ma być... faktura?). Nie oglądając się, zamówił kartę i czekał z wypiekami na twarzy na przybycie herolda z DHLu. Gdy ów mąż przybył i wręczył rycerzowi paczkę, ten nie oglądając się na nic pobiegł i już rozkręcał komputer, gdy z przerażenia zamarł - karta nie mieści się w obudowie (!), olaboga!

A teraz już normalnie - karta się nie mieści i nie mogę jej chyba zwrócić (no i szkoda mi, bo chciałbym z niej korzystać!), więc muszę coś z tym zrobić. Tylko co? Kupić obudowę czy wymieniać PC w ogóle? Sam już nie wiem. Mam budżet ograniczony do 1000zł, przy czym muszę jeszcze kupić monitor i RAM - zakładając oczywiście, że uda mi się kartę podłączyć.

Headcraby, co mam robić?

PS. Obudowa to jakiś iBOX, a płyta główna to ASUS M4N68T-M LE V2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Sro Sie 13, 2014 20:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wystarczy obudowę zmienić. Oczko Już za jakieś ~140 zł masz całkiem dobrą obudowę SilentiumPC Brutus M23. Nie jestem pewny czy się karta zmieści lecz obudowa jak na cenę jest dobra. A to, czy uda Ci się kartę podłączyć zależy już od Twojego zasilacza.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Sie 14, 2014 02:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Za 10 złotych kupiłem na Allegro świetną obudowę z solidnej blachy, miejscem na 3 wentylatory 10 cm, miejscami na całą masę dysków, napędów i tak dalej. Nic w niej nie brzęczy, nie hałasuje i ma 2 gniazda USB z przodu. Uśmiechnięty

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Sie 14, 2014 10:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Za 10 złotych kupiłem na Allegro świetną obudowę z solidnej blachy, miejscem na 3 wentylatory 10 cm, miejscami na całą masę dysków, napędów i tak dalej. Nic w niej nie brzęczy, nie hałasuje i ma 2 gniazda USB z przodu. Uśmiechnięty


Może jakiś link lub chociaż nazwa?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Czw Sie 14, 2014 17:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli karta nie wchodzi przez to że jest tam miejsce na dyski (a w chwili obecnej dysku tam nie ma) to zawsze można wyciągnąć szlifierkę...

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pią Sie 15, 2014 08:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chyba miały wzięcie, bo widzę że podrożały. Moja wygląda dokładnie tak:

http://allegro.pl/doskanala-obudowa-komputera-atx-maxdata-bezowa-fv-i4453769214.html

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)