Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Minerva: Metastasis Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
haunuva
Młody Headcrab



Dołączył: 22 Mar 2008
Skąd: City Pogwizdów

Steam ID: Haunuva PL/ABEK 1 (NIE AKTUALNE!)
Xfire: haunuva
PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 16:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grałem... dość fajnie wszystko miodzio tyle że dla kogo "pracuje" gracz skoro przywożą go helikopterem z pod znaku combine?
A rozwala żołnierzy kombinatu? Bardzo szczęśliwy POLECAM
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
grinder74
Świeży Headcrab



Dołączył: 22 Paź 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 16:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dla leniwych link do moda i spolszczenia rowniez u mnie, w stopce pod recenzja - milego grania Uśmiechnięty

http://www.grinder74.com/hl2-mody/minerva-metastasis-trilogy-ep1.html

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 17:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Taa, ten mod jest jeszcze lepszy gdy jest podpięty pod Synergy OB i z kolegami się gra. ;p

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Czw Gru 04, 2008 12:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Knight napisał:
Taa, ten mod jest jeszcze lepszy gdy jest podpięty pod Synergy OB i z kolegami się gra. ;p


Taa i pełen bugów ;d szczególnie z wodą, oczywiscie tylko na synergy

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Kazioo
Młody Headcrab



Dołączył: 19 Wrz 2008


Steam ID: Kazi00

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 00:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozwaliło mnie rozwiązanie łamigłówki z bloga autora:

Full solution to puzzle: transmission.gz is gzipped, headerless 8kHz µ-law audio, as used by the /dev/audio device on old Sun workstations. Contained therein are: the Polish national anthem (look at the lyrics of the first verse!); DTMF tones for '050203040903' (if 'A' is '01', this comes out as 'EBCDIC'); and a voice reading Polish digits (each group of three corresponding to a single character of EBCDIC text). The numbers in the decoded transmission? GPS coordinates. The typo? Mine. The fun? Yours!

znalazłem to tutaj-> http://www.hylobatidae.org/minerva/blogsheep.php?action=articleinfo&id=76


A to też dobre Bardzo szczęśliwy

W komentach próbowali to translatorem tłumaczyć xD

Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Pią Gru 05, 2008 19:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

haunuva napisał:
Grałem... dość fajnie wszystko miodzio tyle że dla kogo "pracuje" gracz skoro przywożą go helikopterem z pod znaku combine?
A rozwala żołnierzy kombinatu? Bardzo szczęśliwy POLECAM

Nie czyta się komunikatów :3? Kopter był ukradziony.

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Valkyrie
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Mar 2008
Skąd: Sopot

Steam ID: Valkyrie_pl
Xfire: valkyriepl
PostWysłany: Sob Gru 06, 2008 01:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tym użyciem translatora do tłumaczenia też miałem bekę, jak to czytałem (kiedyś tam w przeszłości). Wszystkie problemy sprawił fakt, iż nie włożyli polskich fontów do programu. Co za tym idzie większość wyrazów pozostała nieprzełożona na angielski. Nawet któryś koleś prosił, by mu podano cały "kod", tj. teksty zawierający wszystkie nasze *znaki specjalne*. Uśmiechnięty

_________________
Image
Szedł Jezus przez pole marchwi. Upadł i z marchwi wstał.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
paint
Stary Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2008




PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 01:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Grałem i (chyba) przeszedłem kilka dni temu.

Klimat ma niezwykły, znacznie gęstszy niż w podstawce, szczególnie podczas pierwszego zjazdu do podziemi. Również znacznie trudniejszy niż podstawka- musiałem w pewnym momencie zejść do "medium", bo zwyczajnie nie dawałem rady...

Mam takie pytanie odnośnie Minervy (spoiler): Czy moment, kiedy wraca po mnie helikopter i uciekam z wyspy, to już rzeczywiście koniec gry?(koniec spoilera)

Pytam, bo przeczytałem gdzieś, że mod jest podzielony na epizody i podejżewam, że przeszedłem pojedynczy epizod, a nie całość...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 02:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paint napisał:
Grałem i (chyba) przeszedłem kilka dni temu.

Klimat ma niezwykły, znacznie gęstszy niż w podstawce, szczególnie podczas pierwszego zjazdu do podziemi. Również znacznie trudniejszy niż podstawka- musiałem w pewnym momencie zejść do "medium", bo zwyczajnie nie dawałem rady...

Mam takie pytanie odnośnie Minervy (spoiler): Czy moment, kiedy wraca po mnie helikopter i uciekam z wyspy, to już rzeczywiście koniec gry?(koniec spoilera)

Pytam, bo przeczytałem gdzieś, że mod jest podzielony na epizody i podejżewam, że przeszedłem pojedynczy epizod, a nie całość...


Miał być podzielony na episody, ale facet który go robił pracuje teraz nad HL2 EP2 :] i został tylko Minerva Ep1: Metasis.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Bombel
Stary Headcrab



Dołączył: 16 Sty 2008
Skąd: z redakcji HeadFückta

Steam ID: bombelo

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 11:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Knight napisał:
Miał być podzielony na episody, ale facet który go robił pracuje teraz nad HL2 EP2 :] i został tylko Minerva Ep1: Metasis.
CZyzby wydawali jakis mappack do hl2ep2? Moze EP3 tak sie przedluza, bo [cenzura] buga ze spowolnieniem gry podczas leczenia alyx? Przydaloby się.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 12:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lol, przecież tego buga to można jedną komendą usunąć, nie wiem co tu poprawiać.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 13:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Michael napisał:
Knight napisał:
Miał być podzielony na episody, ale facet który go robił pracuje teraz nad HL2 EP2 :] i został tylko Minerva Ep1: Metasis.
CZyzby wydawali jakis mappack do hl2ep2? Moze EP3 tak sie przedluza, bo [cenzura] buga ze spowolnieniem gry podczas leczenia alyx? Przydaloby się.


Cóż o 2 rano każdy ma prawo się mylić. Chodziło mi o Episode Three :/.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 15:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Suriv napisał:
Lol, przecież tego buga to można jedną komendą usunąć, nie wiem co tu poprawiać.

Wiesz, jeśli to takie proste, to tym bardziej nie wiem co im stoi na przeszkodzie w poprawieniu tego.

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Bombel
Stary Headcrab



Dołączył: 16 Sty 2008
Skąd: z redakcji HeadFückta

Steam ID: bombelo

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 16:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lenistwo? Optymalizacja TF2 takze wola o pomste do nieba - ma wiele pomniejszych bugow, ktore sa mniej - lub bardziej dokuczliwe.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
paint
Stary Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2008




PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 17:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mixon napisał:
Suriv napisał:
Lol, przecież tego buga to można jedną komendą usunąć, nie wiem co tu poprawiać.

Wiesz, jeśli to takie proste, to tym bardziej nie wiem co im stoi na przeszkodzie w poprawieniu tego.

Pogubiłem się... o jaki błąd się rozchodzi?! Przeszedłem ceły Ep2 i niczego nie zauważyłem.
Podobnie TF2- co prawda tnie się momentami niemiłosiernie, ale to pewnie przez wiekowego PCta.

A. I dzięki za wyjaśnienie ocb z tym Metastatis Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 17:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

paint napisał:
Mixon napisał:
Suriv napisał:
Lol, przecież tego buga to można jedną komendą usunąć, nie wiem co tu poprawiać.

Wiesz, jeśli to takie proste, to tym bardziej nie wiem co im stoi na przeszkodzie w poprawieniu tego.

Pogubiłem się... o jaki błąd się rozchodzi?! Przeszedłem ceły Ep2 i niczego nie zauważyłem.

Gdy zaczynała się scena ze wskrzeszaniem Alyx większość maszyn z małą ilością ramu (<1gb) dostawały ładny FPS 0,25-1. Pomagało na to komenda wpisana w opcjach uruchamiania -heapsize (pół wartości ramu w bajtach, np. 512mb = 256000). Bug upierdliwy, rozwiązanie banalne. No ale mało kto by pomyślał o grzebaniu w opcjach uruchamiania :S

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Arto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 28 Gru 2007


Steam ID: ArtoSforza
Xfire: arto013
PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 17:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

lolfail.
Jest duużo prostszy sposób - nosounds czy stopsounds albo jakoś podobnie w konsoli.
Co najlepsze, ta komenda wcale nie wyłącza dźwięku o.O
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 02 Maj 2007


Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/

PostWysłany: Nie Gru 28, 2008 18:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Arto napisał:
lolfail.

Ogarnij się D:

_________________
🦀🦀🦀
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Bloodwin
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Gru 2008
Skąd: Szczecin



PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 02:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak mam rozbujać mocniej ten "metalowy taran" by rozwalił mi drzwi? Bo bujam nim z przodu, z tyłu i co nieco się wznosi, uderza ale wyważyć nie chce.

_________________
Time to fight!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Antyobywatel
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 29 Lut 2008
Skąd: Warszawa

Steam ID: Antyobywatel

PostWysłany: Nie Sty 04, 2009 12:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pozwiedzaj, piętro wyżej, prawie bezpośrednio nad taranem znajdziesz panel którym go rozbujasz.

_________________
"Jestem trupem, ale jeszcze żyjem."
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)