Autor |
Wiadomość |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
bLiNd napisał: |
Wracając do G-Mana. Nie wiem kto wpadł na pomysł, że jest on ojcem Gordona. Znając jego umiejętności, są dwie możliwości. Pierwsza to taka, że nie jest on człowiekiem, albo chociażby nie pochodzi z ziemi, zaś druga to ta mówiąca, że pochodzi z przyszłości. Jeśli zaś pochodzi z przyszłości, to może być co najwyżej potomkiem Freemana, no ale nie ojcem. Poza tym, w pierwszym HL'u, na początku nie wygląda na zbyt zainteresowanego Gordonem. Gdyby był jego ojcem/wnukiem/wujkiem/babcią, to na pewno większą uwagę by poświęcał naszemu bohaterowi.  |
niby jak miał mu poświęcić cały czas jak miał jeszcze sheparda i innych to mówi dlaczego on ni ma czasu dla barneya (i sie ciesze... nie ma pułapek gmana) |
|
|
  |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Mam inny pomysł, ale umieszczę go tu kiedy więcej ludzi przejdzie EP 2, bo nie da się go tak napisać by nie było spoilerów. |
|
|
    |
 |
pvO
Dojrzały Headcrab
|
spokrewnieni to raczej nie sa. jaki czlonek rodziny gdy mu sie odmowi wysyla nas na pewna smierc moze valve zrobi kiedys dodatek, w ktorym bedziemy grac gman'em |
_________________ <3 hldm i moja Ania
pvo aka azzma |
|
  |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

|
Moim zdaniem G-man może pochodzić z Borealis. |
|
|
    |
 |
Mrocz
Mroczny Headcrab

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
|
Sorcerer napisał: |
Moim zdaniem G-man może pochodzić z Borealis. |
Ty możliwe... A ten.. [ULTRA MEGA TURBO SPOJLER!!]... Kryształ, który został podarowany Elie'mu doprowadził do tego piekła na ziemi... "prepare for unforseen consequences...". A wszyscy chyba wiemy, ze zarówno w Portal jak i w Episode Two pojawia sie informacja, że Aperture Science rywalizowało z Black Mesą o wsparcie finansowe... (W Portalu jak już uciekniemy w jednym pomieszczeniu na rzutniku jest coś w stylu prezentacji w Power Poincie tam wszystko pisze... Może cała ta sytuacja była po to by zniszczyć Black Mesę?"[Koniec ULTRA MEGA TURBO SPOJLERA] |
Ostatnio zmieniony przez Mrocz dnia Wto Paź 23, 2007 18:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
   |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Tak Mrocz, też mam podobne wrażenie, chociaż to chyba zbyt banalne i oczywiste. Dziwne, że G-Man pojawia się właśnie teraz gdy zbliżamy się do statku Aperture Science, tym bardziej, że to głównie dzięki niemu została zniszczona Black Mesa. Także sposób przemieszczania sie G-Mana jest podobny do portali. Być może G-Man cały czas był na tym statku? Jednak ostatnim razem G-Man mówił o niespodziewanych konsekwencjach przed zniszczeniem Black Mesa. Może więc zamierza teraz zniszczyć także Borealis gdy wreszcie ludzie go odnaleźli? |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

|
Jak dla mnie G-man może być jednym z ludzi prowadzacych eksperymenty na Borealis. Wskazują na to jego brak współczucia i ogólnie taki instrumentalny stosunek do Gordona i całego świata - co pasuje do słów Eli'ego nakońcu EP2. W końcu gdyby nie interwencja vortigauntów Alyx by zginęła. Co mu szkodziło zabrać i ją? Do tego w chwili gdy widać go na ekranie pojawia się na moment ten sam korytarz na którym Judith ma "serious trouble". |
|
|
    |
 |
tobiasz17
Świeży Headcrab

Steam ID: {zeTobias}
|
Wkońcu na Borealisie zniknęła cała załoga i połowa lądu, więc to pewnie sprawa G-Mana... Mógł ich teleportować do innej epoki. A Eli chciał zniszczyć statek, ale teraz kiedy umarł (może G-Man to też zaplanował?) to G-Man bez probelmu wykorzysta Gordona i użyje statku do złych ( dobrych???) celów... Może to być troszkę naciągane, ale co zrobić.  |
_________________ <3 medic forevah'! <3 |
|
   |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Hm... mam wrażenie, że G-Man będzie nas nakłaniał do użycia tego statku i zapewne będzie to wyglądało całkiem rozsądnie (użycie wywoła nieoczekiwane konsekwencje). Jednak wolałbym byśmy dostali coś a'la wybór pod koniec HL1 tzn. byśmy mogli wybrać czy posłuchamy G-Mana czy też nie. Kim jest G-Man? Pewnie się nie dowiemy aż do premiery EP3. |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
krejzolek
Młody Headcrab
Steam ID: mi33
Xfire: mi33
|
Nie rozumiem tego :
Cytat: |
to głównie dzięki niemu [borealis] została zniszczona Black Mesa. |
Może mi ktoś wyjaśnić ?  |
_________________ |
|
   |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
krejzolek napisał: |
Może mi ktoś wyjaśnić ?  |
G-Man to człowiek z AS, który podłożył kryształ właśnie po to, aby zlikwidować BM... |
|
|
  |
 |
Piur
Świeży Headcrab

Steam ID: piurkens
|
Nie koniecznie on musiał podłożyć ten kryształ mógł mieć "wtyki" w BM. Przecież widzieliśmy jak rozmawiał z naukowcami. |
_________________ Jedynie śmierć na mnie czeka |
|
    |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
Piur napisał: |
Nie koniecznie on musiał podłożyć ten kryształ mógł mieć "wtyki" w BM. Przecież widzieliśmy jak rozmawiał z naukowcami. |
On go podarował grupie, której przewodził Eli jako rewolucyjny materiał (nie orientuje się za bardzo do czego służący), który mógłby wygenerować krociowe zyski. A Black Mesa miała ciężko z funduszami... |
|
|
  |
 |
Archon
Świeży Headcrab
|
Według mnie na 1000% gordon freeman nie jest G-manem (gdzieś czytałem nawet że jakiś koleś z Valve o tym powiedział). Nie miało by raczej to nic wspólnego z tym co G-man zrobił. Mi się wydaje że w hl1 słowo ,,Combine'' nie było wymawiane dlatego że wtedy nawet nie wiedzieli że coś takiego istnieje chyba nie? Skąd by o tym wiedzieli i wtedy jak gordon na końcu hl1 był w hibernacji to ten kombinat się pojawił i ludzie dowiedzieli się co to jest. Przynajmiej tak mi się wydaje. Może g-man jest kimś z Xen (pod postacią człowieka) i chce zniszczyć kombinat i specjalnie rozpętał piekło w Black Mesa żeby później kombinat przybył na ziemię i G-man wybrał sobie broń jako Gordona bo uwuażał że tylko on może to dokonać (zniszczyć kombinat) i być może on chce po prostu zniszczyć Advisorów i może g-man maczał palce w końcówce Episode Two żeby Gordon poczół nienawiść do Advisorów żeby Gordon chciał z Alyx za wszelką cenę je zabić. Każdy może mieć jakieś zdanie i nikt nie wiem o g-manie oprócz Valve z resztą dowiemy się najprawdopodobnie kim jest G-man w Episode Three albo w Half-Life 3 ( o ile będzie). Według mnie g-man nie współpracuje z Kombinatem skoro (chyba) wykorzystuje gordona do zniszczenia go. |
|
|
   |
 |
tobiasz17
Świeży Headcrab

Steam ID: {zeTobias}
|
Ale skoro G-Man pracuje dla AS to co on robił w Black Mesie? Przecież obie te firmy rywalizują, więc na 100% członek AS nie byłby mile widziany w BM. |
_________________ <3 medic forevah'! <3 |
|
   |
 |
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy
|
Słuchajcie co do HL3 to może w nim będziemy Gmanem? Valve mówił że
może tak będzie bo mają różne pomysły do zrealizowania jeszcze. A może będzie w HL3 alternatywna historia? Że Gordon zginął pod koniec HL1 według alternatywnego zakończenia? To tylko moje spekulacje jak coś chcecie. |
 |
Towarzysz Lenek
Dojrzały Headcrab

Steam ID: bazooka93 / Towarzysz_Jasiek (z OB)
Xfire: bazooka93
|
Na pewno nie będzie alternatywnej historii. Nie ma takiej opcji. |
 |
Elaks
Dojrzały Headcrab

Steam ID: Elaks
|
tobiasz17 napisał: |
Ale skoro G-Man pracuje dla AS to co on robił w Black Mesie? Przecież obie te firmy rywalizują, więc na 100% członek AS nie byłby mile widziany w BM. |
GMan mógł być zwyczajnym sabotażystą. AS chciało zaszkodzić lub nawet całkowicie zniszczyć BM więc podstawiono felerne próbki |
|
|
   |
 |
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy
|
To by wszystko wyjaśniało. Wszystko to dzieje się przez AS. |
 |
Mixon
Headcrab 4 dead
Ostrzeżenia: 3

Steam ID: http://(sc).com/id/mixon/
|
MatiZ napisał: |
To by wszystko wyjaśniało. Wszystko to dzieje się przez AS. |
No nareszcie jakieś sensowne teorię nie uwzględniające portal gun'a. Muszę powiedzieć, że teoria Elaks'a mi się spodobała i byłbym mile zaskoczony jakby to było prawdą. |
_________________ 🦀🦀🦀 |
|
  |
 |
|