Autor |
Wiadomość |
Magpie
Gonarch
|
Temat zbiorczy dla wszystkich drobnych problemów dotyczących Gmoda. |
Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Czw Lut 26, 2015 11:24, w całości zmieniany 10 razy |
|
  |
 |
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3

Steam ID: marco562
|
mapy jak zawsze, do folderu maps
a ten model stalkera to ummm... poszukac moze na facepunch albo w downloadsach u garrego  |
 |
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4

Steam ID: dabu
|
Cytat: |
jak instaluje się modele i mapy? ameryki może nie odkryłam, ale widzę, że 10 ma inny układ folderów, a nie chcę nasyfić... |
Tak samo jak w 9.
wiem, że już ktoś o to pytał, ale stare forum zdechło i nie mogę tego znaleźć- mogę skopiować modele z 9? |
Tak.
model stalkera. pokazue mi się takie coś:
jak to naprawić? |
Ciężka sprawa (a na forum gmoda search jest zablokowane...), a na GMod Wiki nic o tym nie ma. Może reinstalacja SourceSDK Base pomoże? Jedyne co mi przychodzi do głowy . |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
Jako, że temat przejawia wartość merytoryczną i może robić za poradnik - przyklejam. |
|
|
  |
 |
Frankes
Headcrab budowniczy

Steam ID: Frankess
Xfire: frankess
|
Dabu197393 napisał: |
wiem, że już ktoś o to pytał, ale stare forum zdechło i nie mogę tego znaleźć- mogę skopiować modele z 9? |
Tak. |
Taaak? Bo ja czytałem (ba! Nawet próbowałem), że bez obróbki kodu nie można ich przenieść. Na facepunch nie znalazłem nikogo, kto by się tym trudnił. Więc chyba zostaje tylko o "request" danego modelu.
Ciężka sprawa (a na forum gmoda search jest zablokowane...) |
Search nie jest zablokowany. Masz Google-facpunch. Szczegółowa wyszukiwarka została usunięta na nieokreślony termin, z powodu ogromnej ilości osób szukających coś, co sekundę.
JEŚLI KTOŚ CHCE JAKIŚ MODEL, NIECH NAPISZE PM DO MNIE. JA POSTARAM SIĘ GO ZDOBYĆ NA FACEPUNCH. |
 |
Dabu
Fast headcrab

|
Frankes napisał: |
Taaak? Bo ja czytałem (ba! Nawet próbowałem), że bez obróbki kodu nie można ich przenieść. Na facepunch nie znalazłem nikogo, kto by się tym trudnił. Więc chyba zostaje tylko o "request" danego modelu. |
Eee... a myślałem, że GMod 9 jest na silniku Source bo skoro te modele nie działają w 10 to przecież tylko taka jest opcja... Tobie chyba chodzi o mody do 9? Bo jeśli tak to masz rację (w 10 są to addony i są trochę inaczej zbudowane) ale modele działają zawsze tak samo. |
 |
Magpie
Gonarch
|
Hm... Mapy do maps, a modele do czego? Jest tam folder materials, ale nie widzę folderu models ani odpowiednika menu_props z dziewiątki, więc nie wiem za bardzo do czego mam powrzucać ściągnięte modele i jak wrzucić ich nazwy do menu...
Naprawdę jestem w tym zielona.
ps. żadna z podanych metod na naprawienie modelu stalkera nie pomogła... |
|
|
  |
 |
Frankes
Headcrab budowniczy

|
Frankes napisał: |
Taaak? Bo ja czytałem (ba! Nawet próbowałem), że bez obróbki kodu nie można ich przenieść. Na facepunch nie znalazłem nikogo, kto by się tym trudnił. Więc chyba zostaje tylko o "request" danego modelu. |
Eee... a myślałem, że GMod 9 jest na silniku Source bo skoro te modele nie działają w 10 to przecież tylko taka jest opcja... Tobie chyba chodzi o mody do 9? Bo jeśli tak to masz rację (w 10 są to addony i są trochę inaczej zbudowane) ale modele działają zawsze tak samo. |
Zajrzyj sobie do folderu config i spawn menu. Zerknij na byle jaką liste. A potem zobacz (jeśli masz) listę z 9.
W 9 masz MODEL BLA [nazwa.mdl blabla] bla bla
A w 10 masz *444*G43#yBHHLHHA [***mdl.*** BLA ***] Bla bla bla
To tylko przykład Tak w 100% nie jest. |
 |
Dabu
Fast headcrab

|
Widzę, że się nie rozumiemy . Chodzi mi o pliki .MDL, .VTF, .VMT i inne potrzebne dla modelu. A ty mówisz o spawn menu. Zresztą w 10 nie potrzebny jest żaden kod dla Spawn Menu. Można wybrać model podczas gry, a wtedy GMod sam generuje kod dostępu do modelu. |
 |
Frankes
Headcrab budowniczy

|
Rozumiemy się, rozumiemy. Pliki gmoda 9 nie działają pod 10. Nie wiem dokładnie czemu. Wszyscy piszą, że to inny sposób wczytwania...
Luise pisała mi, że nie działa jej model, który został stworzony pod 9 |
 |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
niestety gmod 9 działa inaczej niż wielki gmod 10 ale teraz masz szczęście wszystko co jest na garrysmod.org możesz używać (ale czasami sie trafią gracze co nie umieją czytać: plz upload only gmod 10 files i można sie pomylić...) a jeśli chcesz pomoc w budowaniu to ci pomogę jestem pro builder jeśli chcesz pomoc w budowaniu (a to sie różni od małego gmoda 9) a i to zainstaluj http://www.garrysmod.org/downloads/?a=view&id=20255
Edit:jak nie znajdziesz folderu gdzie dać te inne rzeczy to zrób taki folder |
|
|
  |
 |
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1
|
Mateusz ARGH ZOMBIE! napisał: |
a jeśli chcesz pomoc w budowaniu to ci pomogę jestem pro builder  |
Taaa ty jej na pewno z tym pomożesz -_-
jeśli chcesz pomoc w budowaniu (a to sie różni od małego gmoda 9) |
Czy takim się różni? GMod10 ma tylko więcej opcji...
Edit:jak nie znajdziesz folderu gdzie dać te inne rzeczy to zrób taki folder |
WOAH! Mateusz zakapował to co tłumaczyli mu w innych tematach ^^
Luise -->> czy ty tego stalkera nie próbowałaś rozciągać albo cuś ? Bo w 10 jest taka opcja, że możesz mu np. wydłużyć rękę  |
|
|
  |
 |
Advisor
Stary Headcrab

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
|
Ja mam to samo z ragdollem stalkera. Wypakuj sobie model stalkera z episode one i wrzuć go do garrysmoda. Będzie działało.
Folder "models" wystarczy zrobić samemu.
Przy okazji jeśli chcesz pozować trupy,musisz wkleić to do konsoli:
physgun_timeToArriveRagdoll 0
Inaczej physgun będzie taki...słaby.
mateusz ARGH ZOMBIE! napisał: |
a jeśli chcesz pomoc w budowaniu to ci pomogę jestem pro builder jeśli chcesz pomoc w budowaniu (a to sie różni od małego gmoda 9) |
Pro builder mówisz? Łączysz dwie dechy i masz Porsche? A budowanie niczym sie nie różni od "małego gmoda". Co najwyżej jest łatwiejsze. |
|
|
   |
 |
Magpie
Gonarch
|
Frankes napisał w moim imieniu posta na facepunch i oto co odpisali:
http://forums.facepunchstudios.com/showthread.php?p=7243130#post7243130
A teraz będę wydziwiać jak baba: nie chcę modelu z ep1, bo ma na łapie takie coś i to nie będzie pasowało do moich komiksów, a już na pewno nie do Henia alkoholika.
Szukałam modelu stalkera do 10, ale nigdzie nie ma. Nie liczę na to, ale mimo wszystko zapytam: ma ktoś? |
|
|
  |
 |
Magpie
Gonarch
|
Heh, kapitulacja. Nigdzie nie ma modelu stalkera do 10, a nie po to kupiłam nowego gmoda, żeby go nie używać.
Pytanie, bo się nie znam: czym wypakować model z ep1 i do jakich folderów go przenieść? Tylko do models? |
|
|
  |
 |
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3

Steam ID: marco562
|
Do models modelete a teztury do materials/models |
 |
Buhen
Meet the Headcrab
Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze
|
A wypakować modele możesz programem gcfspace. |
|
|
    |
 |
Magpie
Gonarch
|
Ok, działa. Dzięki wszystkim za pomoc. |
|
|
  |
 |
Advisor
Stary Headcrab

Steam ID: Jarek71
Xfire: CombineAdvisor
|
Luise napisał: |
Heh, kapitulacja. Nigdzie nie ma modelu stalkera do 10, a nie po to kupiłam nowego gmoda, żeby go nie używać.
Pytanie, bo się nie znam: czym wypakować model z ep1 i do jakich folderów go przenieść? Tylko do models? |
Masz tutaj działający ragdoll stalkera:
http://rapidshare.com/files/55184698/stalker.zip.html
Miałem go cały czas ale wcześniej nie chciało mi sie uploadować... |
|
|
   |
 |
Magpie
Gonarch
|
Ten ragdoll jest jakiś dziwny, nie chce prosto stać...
 |
|
|
  |
 |
|