Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Poradnik n00ba Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 22:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Weight tool
http://www.garrysmod.org/downloads/?a=view&id=19331
2. Tak, potrzebujesz css
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
deiv36
Świeży Headcrab



Dołączył: 29 Wrz 2010
Skąd: Polska

Steam ID: deiv36

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 22:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam problem a mianowicie.
-ściągnąłem Gmoda ze steam
-ściągnąłem również gre z platformą source : HL2: deathmatch

więc dlaczego wyskakuje mi takie okienko ?

A source engine game is required to run mods.

(hl2 mam z pakietu darmowych gier z nvidi)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 23:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

deiv36 napisał:
Mam problem a mianowicie.
-ściągnąłem Gmoda ze steam
-ściągnąłem również gre z platformą source : HL2: deathmatch

więc dlaczego wyskakuje mi takie okienko ?

A source engine game is required to run mods.

(hl2 mam z pakietu darmowych gier z nvidi)


Half Life 2 Deadmatch to za mało.. musisz posiadać przynajmniej jedną pełną wersje Half Life 2.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Sro Wrz 29, 2010 23:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bo musisz jakąś grę kupić.
Nie żałuj kasy i wydaj te 20-parę złotych na klucz do Orange Boxa. CS:S też by ci się przydał, ale to potem.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Paź 05, 2010 21:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdzie się podział ragdoll kombajna w samych gaciach? Jest tylko ten sztywny model z zielonym kółkiem, a ragdoll zniknął (albo nie umiem go znaleźć).
Jak mogę go odzyskać, bo jest mi pilnie potrzebny do komiksu? Pomocy...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
pzengota
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2010
Skąd: Gdynia

Steam ID: pzengota
Xfire: pzengota
PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 07:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Czy jest jakieś proste narzędzie którym mogę tworzyć kamery (lewym przyciskiem kamerę, a prawym ekran do niej)
Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Wto Paź 12, 2010 16:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

pzengota napisał:
Witam
Czy jest jakieś proste narzędzie którym mogę tworzyć kamery (lewym przyciskiem kamerę, a prawym ekran do niej)
Pozdrawiam


Jest, wbudowane.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
pzengota
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2010
Skąd: Gdynia

Steam ID: pzengota
Xfire: pzengota
PostWysłany: Pią Gru 31, 2010 14:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A czy jest jakieś narzędzie do robienia bloczków, lin itp. bo chciałbym pokombinować z windami itp.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Gru 31, 2010 15:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

pzengota napisał:
A czy jest jakieś narzędzie do robienia bloczków, lin itp. bo chciałbym pokombinować z windami itp.

Możesz spróbować z pulley (bodajże tak się zwie).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
pzengota
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2010
Skąd: Gdynia

Steam ID: pzengota
Xfire: pzengota
PostWysłany: Pią Gru 31, 2010 17:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Możesz spróbować z pulley (bodajże tak się zwie).

A możesz podesłać linka bo szukałem i nie znalazłem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Pią Gru 31, 2010 20:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

...To standardowe narzędzie, jest od początku w gmodzie.

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ArtiKox :D
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 19 Paź 2010
Skąd: skątowni

Steam ID: artikox

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 15:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A więc tak... w zasadzie nie mam jeszcze Gmoda... ale za kilka godzin powinien być. Możecie podać mi jakieś modele,mapy,narzędzia i tym podobnym rzeczy które są dość potrzebne w Gmodzie? Widziałem kiedyś u kumpla i jak miał dopiero co zainstalowanego Gmoda to wszędzie miał ERROR jak ktoś inny budował.

Wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc Oczko

_________________
Image

Sorcerer napisał:
Jak można zhackować GG?

Joz napisał:
Wystarczy mieć hasło do konta
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Alixo
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 15 Sty 2008
Skąd: DG

Steam ID: alixo123

PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 15:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na pewno obowiązkową rzeczą jest PHX (phoenix models) ściągnij za pomocą garrysmod.org lub SVN, przyda Ci się też Wire, ale to jak już ogarniesz co-nie-co Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Max
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 22 Lip 2009




PostWysłany: Pon Lut 07, 2011 15:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Emm...PHX jest już dawno dodany z GModa o ile dobrze pamiętam, po za tym jeśli nie ma to nigdy nie ściągajcie Wire, PHX itp. z Garrysmod.org ponieważ często są one wybrakowane, lub mają pełno errorów Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Maj 01, 2011 10:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest tu może jakiś szpec lua który by fixnął tego HUDa?
Problem jest taki (tak, przeleciałem przez temat na forum, R nie działa chyba że to ja mam coś z bindami) że HUD prócz informacji o propach czy innych obiektach się nie wyświetla.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Nie Maj 15, 2011 14:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie chce zakładać do tego pytania nowego tematu, dlatego pytam tutaj:
Laguje mi animacja NPC i entities (chodzi mi konkretnie o Portal 2 Core's), nie wiem dlaczego :/ przez pewien czas przestałem grać w Gmoda, a po przerwie znowu odpaliłem, i już tak było. To wina jakiegoś update'a? Czy to przez jakiś addon?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Maj 15, 2011 15:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chopper napisał:
To wina jakiegoś update'a?

Trafiłeś.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Nie Maj 15, 2011 17:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Chopper napisał:
To wina jakiegoś update'a?

Trafiłeś.


No cóż, to trzeba czekać na jakiegoś fixa Smutny
Dzięki za odpowiedź.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Maj 15, 2011 17:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak odnośnie apdejtów, z ciekawości - usunęli już tą wkur*** rzecz, że ragdoll nawet przy minimalnym oświetleniu się błyszczy jak psu jajca?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Maj 15, 2011 17:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Luise napisał:
Tak odnośnie apdejtów, z ciekawości - usunęli już tą wkur*** rzecz, że ragdoll nawet przy minimalnym oświetleniu się błyszczy jak psu jajca?

Wciąż nie.
Ale pomaga mat_bumpmap 0 i mat_specular 0, sam sprawdzałem.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)