Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 HL2 po polsku? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 08:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Coś ostatnio czytałem na forum, a u mnie nie ma takiej opcji - jak ja mam to przestawić?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 08:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Eee w zakładce steama, zmieniasz jezyk na polski. I masz napisy w grze po polakowemu, o to chodziło?

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 12:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

O to, tylko u mnie nie ma polskiego. Smutny Mam różne języki do wyboru, nawet jakieś egzotyczne, a naszego nie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 21 Paź 2007




PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 13:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

a) nie masz oryginalnej wersji
b) kupiłeś gierkę za granicą
c) NA PEWNO nie kupiłeś oryginalnej polskiej (bo w każdej od pewnego czasu jest automatyczna możliwość zainstalowania polskiej wersji http://translator.telewizor.eu/translator.html )
d) masz ogromnego pecha Język

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 13:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mogłeś dokładniej opisać czego ci brakuje.
Polskich dialogów jak narazie w hl2 nie ma. Są zawarte jednak w EP2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Parabola
Headcrab który daje
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 21 Paź 2007




PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 13:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego wynika, że problemu u niego tkwi w Steamie.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 15:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

forest napisał:
Z tego wynika, że problemu u niego tkwi w Steamie.


Nie. Tak jak mówił AWM, na razie po polsku jest jedynie EP2. Też na początku myślałem, że HL2 i EP1 będzie od razu spolszczone. Wygląda jednak na to, że polonizacja się ukaże wraz z aktualizacją silnika Source dla HL2 i EP1.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.

Ostatnio zmieniony przez bLiNd dnia Pią Sty 11, 2008 18:28, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 16:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sytuacja jest co najmniej zabawna. W Steamie po angielsku nie ma na liście opcji "język polski" we właściwościach żadnej z gier łacznie z EP2. Jak się przestawi na polski język Steama nadal jej nie ma, natomiast gry się przerobiły przy następnym uruchomieniu ku memu zdumieniu automatycznie na polskie i teraz mam "wczytywanie" zamiast "loading" np. Bardzo szczęśliwy
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 16:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Bo tak to właśnie działa.
W opcjach gier nie ma możliwości zmiany języka.
Jedynie w grach z Orange Box zmiana języka dialogów.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 16:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No dobra, ale czemu polskiego po ludzku nie ma na liście, tylko jest puste miejsce to nie rozumiem...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Mrocz
Mroczny Headcrab



Dołączył: 22 Kwi 2007
Skąd: Sopot

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 18:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
No dobra, ale czemu polskiego po ludzku nie ma na liście, tylko jest puste miejsce to nie rozumiem...


Mylisz wybór języka dialogów ( dźwięk ) z wyborem języka napisów (tego nie ma.. jaką masz wersje Steam takie masz napisy) Włącz napisy a będziesz miał po polsku... A w EP 1 i half-Life 1 też nie mam polskich napisów.. tylko w EP 2 ^_^

_________________
Image
NFSKTNGTNKASFBBTT
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Mafioso_PL
Świeży Headcrab



Dołączył: 22 Paź 2007
Skąd: Wrocław

Steam ID: mafiosopl
Xfire: sex0master
PostWysłany: Sro Paź 24, 2007 20:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Half Life 2 oraz Episode One nie jest spolszczone przez Valve [Tylko MENU jest PL]

Lecz "amatorskie" [lecz bardzo dobre] spolszczenia można LEGALNIE ściągnąć z internetu

Spolszczenie Half Life 2
Spolszczenie Episode One

Po instalacji wystarczy włączyć grę [ nie trzeba przestawiać nic w steamie] i cieszyć się grą z napisami PL Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kazio
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Maj 2007
Skąd: Z Torunia oczywiście

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.

PostWysłany: Czw Paź 25, 2007 14:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Już nie chcę pisać nowego tematu. Powiedzcie mi czym jest to spowodowane, że jak zmienię język na polski po restarcie steam'a mam znów angielski.

_________________
Chętnie chciałbym mieć coś w podpisie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Qlink
Świeży Headcrab



Dołączył: 20 Gru 2007
Skąd: Katowice

Steam ID: Qlinkjsz

PostWysłany: Czw Sty 10, 2008 11:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
polonizacja się ukarze wraz z aktualizacją silnika Source dla HL2 i EP1.


A na kiedy przewidziany jest ten update? Wybaczcie, że pytanie takie z kosmosu (pewnie każdy z was ma tę datę napisaną wielkimi lśniącymi literami na suficie, obok przewidywanej daty wydania EP3 Oczko), ale ja naprawdę nie mam pojęcie, kiedy mógłbym się spodziewać polskiej wersji Uśmiechnięty.

_________________
"...Życie jak karabin, długie, tylko nabij. Twoja głowa - strzelaj, strzelaj, strzelaj..."
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Czw Sty 10, 2008 14:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kiedy serwery Steama zostaną odciążone ;D
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jacek
Młody Headcrab



Dołączył: 20 Sie 2007
Skąd: Zamość



PostWysłany: Czw Sty 10, 2008 18:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
polonizacja się ukarze wraz z aktualizacją silnika Source dla HL2 i EP1.


A jak sie ukarze? Bedzie sie samobiczowala? Język

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 07:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy ktoś lepiej ode mnie znający angielski mógłby napisać do Valve w tej sprawie?

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Jacek
Młody Headcrab



Dołączył: 20 Sie 2007
Skąd: Zamość



PostWysłany: Pią Sty 11, 2008 14:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie bede pisac za ciebie, ale jak napiszesz po polsku to ci przetlumacze.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)